Geef sturing aan onze digitale transformatie

Ben jij werkzaam bij de Rechtspraak en vind je het belangrijk dat de Rechtspraak voor iedereen digitaal toegankelijk wordt? Ontdek dan of een (tijdelijke) functie als productowner, portefeuillesecretaris of portefeuillehouder iets voor jou is.

De digitale transformatie van de Rechtspraak

De wereld verandert razendsnel en digitale toegang wordt steeds belangrijker. Iedereen zoekt naar manieren om hiermee om te gaan. De Rechtspraak gaat mee in die verandering. Samen met de gerechten is IVO Rechtspraak druk bezig met digitalisering. Zodat de Rechtspraak steeds beter voor iedereen werkt. Voor burgers én collega’s.

Deze ‘digitale transformatie’ heeft de juiste begeleiding nodig. Van collega’s die nu al bij de Rechtspraak werken. Want jij begrijpt het beste hoe de Rechtspraak werkt. Daarom zijn we hard op zoek naar jou. Vind jij een (tijdelijke) functie als productowner, portefeuillehouder of portefeuillesecreteris interessant? Je helpt er niet alleen jouw gerecht, maar de hele Rechtspraak en zelfs alle rechtzoekenden mee. Je kunt deze functies meestal combineren met je huidige baan. 

Productowner

Help je team maximale waarde te creëren. Analyseer, inspireer en stimuleer. En lever zo een onmisbare bijdrage aan de digitalisering van de rechtspraak in Nederland. Als productowner bij IVO Rechtspraak haal je de wensen van de eindgebruikers op en ben jij de linking pin tussen de gebruikers en de ict’ers.  

Portefeuillehouder

Kan jij, samen met de verantwoordelijke bestuurders, beslissen welke route we moeten nemen om de juiste verbeteringen en vernieuwingen te ontwikkelen op het gebied van digitalisering? Lijkt het jou interessant om dé schakel te zijn tussen digitalisering en de Rechtspraak en te kunnen beoordelen wat we wel en wat we niet doen? 

Portefeuillesecretaris

Als portefeuillesecretaris ben jij een sparringpartner, ondersteuner, verbinder, adviseur én coördinator in één. Dat doe je kundig en bevlogen, omdat je als geen ander begrijpt hoe belangrijk onze missie is: de Rechtspraak toegankelijker te maken voor iedereen.

Ben je werkzaam bij de Rechtspraak en wil je meer informatie, of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Ga eens in gesprek met een van onze collega’s. Zij kunnen je alles vertellen over een (tijdelijke) aanstelling als productowner, portefeuillesecretaris of portefeuillehouder bij IVO.

Hoe is het om bij IVO te werken?

Patrick is productowner bij IVO Rechtspraak. Hij houdt zich met name bezig met het bouwen van bruggen. Tussen de ontwikkelaars van digitale systemen voor de Rechtspraak en de mensen die ze gebruiken. Bekijk zijn verhaal hieronder.

Video afspelen
Lees de verhalen van onze IVO-collega's

Benieuwd naar de mogelijkheden?

In eerste instantie vul je de rol voor onze digitale transformatie in door middel van detachering, met een initiële duur van twee jaar. Gedurende deze periode werk je actief aan je ontwikkeling, met als doel een volwaardige productowner, portefeuillesecretaris of portefeuillehouder te worden. Daarna kan ervoor gekozen worden dit te verlengen. Als je deze rol wil combineren met je huidige functie, dan kan dat ook. 

Neem contact met ons op om te ontdekken welke functie en vorm het beste bij jou past. 

In eerste instantie vul je de rol voor onze digitale transformatie in door middel van detachering, met een initiële duur van twee jaar. Daarna kan ervoor gekozen worden dit te verlengen. Als je deze rol wil combineren met je huidige functie, dan kan dat ook. 

Gedurende deze periode werk je actief aan je ontwikkeling, met als doel een volwaardige productowner, portefeuillesecretaris of portefeuillehouder te worden.

Neem contact met ons op om te ontdekken welke functie en vorm het beste bij jou past. 

Het doel van digitaliseren

Voor toegang tot de rechter is digitalisering essentieel. Het kan die toegang zelfs eenvoudiger en laagdrempeliger maken. We staan daarom aan de vooravond van een digitale transformatie waarin we niet meer via een scherm papier verwerken, maar écht digitaal gaan werken, zodat:

Meer over digitalisering

Het is de bedoeling dat we de komende jaren steeds meer zaken digitaal kunnen voorbereiden en afhandelen. Download de infographic om een beeld te krijgen van de digitalisering in de rechtspraak.

Plan een afspraak in met een IVO-collega voor meer informatie en mogelijkheden.

Benieuwd of werken bij IVO Rechtspraak iets voor jou is? Ga eens in gesprek met een van onze collega’s. Zij kunnen je alles vertellen over een (tijdelijke) aanstelling als productowner, portefeuillesecretaris of portefeuillehouder bij IVO. Geef in het formulier hieronder aan welke dag en welk tijdstip het beste uitkomt. Een van onze collega’s neemt daarna via e-mail contact met je op om een concrete afspraak met je in te plannen.

Naam
E-mailadres