Het recht is
digitaal toegankelijk
door IT
Digitalisering zie je overal en dus ook binnen de Rechtspraak. Als IT-specialist kun je op veel plekken terecht, maar als IT’er bij de Rechtspraak, draag je bij aan rechtvaardigheid. Jij zorgt voor digitale toegang tot het recht. Voor iedereen. Wil jij bijdragen?

Traineeship IT
Met jou?

Ben je een ambitieuze starter of beginnend professional met een hbo- of wo-studie en een sterke interesse in IT? Dan zou het Traineeship van IVO Rechtspraak weleens perfect voor jou kunnen zijn! In een periode van twee jaar krijg je volop de gelegenheid om je talenten verder te ontwikkelen. Bij IVO Rechtspraak, een IT-organisatie met een belangrijke maatschappelijke impact en veel aandacht voor de mens. Tijdens dit programma doe je waardevolle werkervaring op terwijl je deelneemt aan een persoonlijk ontwikkelingsprogramma op maat. Je krijgt niet alleen de kans om je vakinhoudelijke kennis te vergroten, maar ook om te werken aan je soft skills. Je wordt hierbij begeleid door een persoonlijke coach. Een extra voordeel is dat je andere getalenteerde trainees leert kennen, zelfs als ze in een ander team werken. Dit biedt een geweldige kans om ervaringen te delen en gewoon gezellig samen te zijn. Een betere start van je loopbaan is bijna niet mogelijk!

Video afspelen

Draag met jouw IT-oplossingen bij aan rechtvaardigheid

In een steeds digitalere wereld, ontwikkelt de Rechtspraak ook door. Elke dag werken 900 gedreven IVO-collega’s aan het digitaliseren van de Rechtspraak. De uitdagingen voor IT-specialisten zijn zeer divers, maar los daarvan draag je met jouw IT-oplossingen bij aan een rechtvaardige samenleving. Meer dan 12.000 collega’s, 18 miljoen burgers, het Openbaar Ministerie, advocaten, de politie en andere ketenpartners rekenen op jou. Jij zorgt ervoor dat onze 110 applicaties altijd online zijn, zodat iedereen veilig, efficiënt en soepel samen kan werken. Door jou, blijft de Rechtspraak voor iedereen werken. Vandaag én morgen.

Wat we van je vragen

Dit zijn de dingen waar je volgens het ideaalplaatje aan voldoet:

  • Je hebt (bijna) een hbo of wo-studie afgerond 
  • Je hebt niet meer dan 2 jaar werkervaring
  • Je wilt veel leren en jezelf ontwikkelen
  • Je bent initiatiefrijk en houdt wel van een uitdaging


Doe je mee aan ons young talent programma, dan vragen we ook altijd een Verklaring Omtrent Gedrag.

Hoe wil jij bijdragen?

Ben jij klaar om met jouw IT-expertise het verschil te maken binnen de Rechtspraak en impact te maken in onze samenleving?

Solliciteren bij IVO Rechtspraak

Het sollicitatietraject bij de Rechtspraak loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.