Collega's vertellen
Ontdek de verhalen van onze mensen.

Collega's vertellen

Waarom werken mensen graag bij de Rechtspraak? Wat vinden ze boeiend aan hun werk? En wat vinden ze van hun werkgever? Maak kennis met toekomstige collega’s en lees hun ervaringen.

Iedereen kan altijd fijn aan de slag, door Sarah

"Als medewerker Personeelsbeheer ben ik samen met drie andere collega’s verantwoordelijk voor de personeelsadministratie. Zo voer ik alle administratieve en organisatorische taken uit rondom de werving & selectie van nieuwe medewerkers. Maar dat is eigenlijk een klein onderdeel van het werk."

In een rechtszaak is iedereen gelijk, door Bas

"Ik ben altijd de eerste die een dossier opent, aan mij de taak om de zaak helder en zo compleet mogelijk te krijgen: wat zijn de feiten en omstandigheden? Welke standpunten hebben de partijen? En wat zegt de relevante wetgeving en rechtspraak?"

Collega’s zitten lekker in hun vel, door Jacob

"Als P&O-adviseur denk ik samen met mijn team na over het welzijn en de ontwikkeling van collega’s, van beveiligers tot rechters. Want als medewerkers lekker in hun vel zitten, functioneert de Rechtspraak beter – en daar heeft de hele samenleving baat bij."

Informatie en privacy is beschermd, door Jeroen

"Als security & privacy architect creëer ik de kaders om de veiligheid en privacy van informatie, processen en betrokkenen te waarborgen. Zo zorg ik dat gegevens veilig en behoorlijk verwerkt worden. Digitaal én op papier."

Alle systemen sluiten op elkaar aan, door Freek

"Als solution architect creëer ik een solution architecture design, waarmee ontwerpers aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld om zaakstukken digitaal toegankelijk te maken voor alle betrokkenen bij een rechtszaak. Bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie, politie, deurwaarders, advocaten, IND, COA, noem maar op."

Iedereen heeft digitaal toegang tot de Rechtspraak, door Jim

"Als applicatieontwikkelaar bij de Rechtspraak zorg ik ervoor dat partijen die betrokken zijn bij een rechtszaak digitaal toegang krijgen tot relevante informatie. Advocaten, politie, bedrijven, maar ook burgers."

Sytske – juridisch adviseur

Ik wil mensen helpen, daarom ben ik rechten gaan studeren. Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik advocaat zou worden; inmiddels heb ik gemerkt dat je vanuit de Rechtspraak ook heel veel voor mensen kunt betekenen.

Romy Hoonhorst – communicatieadviseur en persvoorlichter

Ik ben communicatieadviseur en persvoorlichter bij de rechtbank Overijssel binnen het team Voorlichting & Communicatie. We houden ons bezig met heel veel verschillende taken, zowel intern als extern.

Lieke Joosten – juridisch medewerker

Lieke werkt bij het cluster civiel, team handelsrecht en bereidt onder andere zittingen voor, schrijft conceptvonnissen en heeft ongeveer twee dagen per week zitting: “Het leukste is dat ik elke dag mijn steentje bijdraag aan uitspraken die recht doen aan de geschillen waar partijen mee zitten.”

Charlotte over het Traineeship bij IVO Rechtspraak

Ik ben Charlotte, 26 jaar oud en in april 2021 ben ik begonnen met het traineeship van IVO Rechtspraak.