Informatieanalist-vacatures bij IVO Rechtspraak: werk dat ertoe doet

Op zoek naar vacatures voor informatieanalist? De vertaalslag maken tussen ICT-technologie en gebruikers is natuurlijk op zich al superinteressant. Maar het wordt nog interessanter als je daarmee iets betekent voor de maatschappij. Dat doe je als informatieanalist bij IVO Rechtspraak. Je helpt het recht digitaal toegankelijk te maken voor iedereen.

Wat doe je als informatieanalist?

Als informatieanalist of functioneel ontwerper ICT vertaal je de wensen van klanten en gebruikers naar concrete informatiesystemen. Welke informatie hebben ze nodig? Hoe willen ze die informatie gebruiken? En wat vraagt dit aan ICT-functionaliteit? Dat werk je uit in user stories en een functioneel ontwerp, waar software developers mee aan de slag gaan. Op agile wijze schakel je voortdurend met elkaar om tot het beste resultaat te komen. Ook met de productowners in je team heb je veel contact, zij vertegenwoordigen de gebruikers en andere stakeholders in het ontwikkelproces. Op die manier sla jij de zo belangrijke brug tussen de wensen van klanten en IT.

Wat moet je als informatieanalist kunnen?

Informatieanalisten snappen wat gebruikers willen, hoe processen in een organisatie werken én ze weten hoe een ICT-systeem in elkaar zit. Je moet dus niet alleen goed kunnen luisteren,  analyseren en informatie kunnen overbrengen maar ook verstand hebben van techniek. Dat maakt deze baan op hbo-/wo-niveau nu net zo boeiend.

Wat verdien je als informatieanalist?

Je salaris als informatieanalist? Bij de Rechtspraak verdien je als informatieanalist een salaris tussen de € 3.091,- en de € 5.586,-. En dat op basis van een 36-urige werkweek. Je zit in schaal 10 of 11. Ook je arbeidsvoorwaarden, volgens de CAO Rijk, zijn erg aantrekkelijk.

Video afspelen over Maak kennis met Jirad, informatieanalist bij IVO Rechtspraak

Jouw rol als informatieanalist bij IVO Rechtspraak

Wil je graag bij de overheid werken? Dan zit je goed als informatieanalist bij IVO Rechtspraak. IVO Rechtspraak is de ICT-organisatie van de Rechtspraak en biedt digitale oplossingen aan heel verschillende soorten klanten en gebruikers. Dat gaat van rechtbanken en gerechtshoven, denk aan rechters en griffiers, tot ketenpartners. Ketenpartners zijn bijvoorbeeld de politie, het OM, de kinderbescherming en alle andere partijen die een rol spelen in een rechtsproces. Ook burgers gebruiken onze software als ze met de Rechtspraak te maken krijgen. De systemen die we ontwikkelen helpen de informatiestromen binnen de Rechtspraak in goede banen te leiden. Ze dragen bij aan snelle, efficiënte en toegankelijke rechtsprocessen voor alle betrokkenen. Als informatieanalist zorg jij dat onze software voldoet aan de wensen van onze klanten en de mensen die ermee werken. Daarbij zet je tools in zoals Oracle Designer, Jira, Confluence, MS Visio en Enterprise Architect.

Weten of werken bij IVO Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met ontwerpers Bart of Jirad en maak kennis met de Rechtspraak.

Functioneel IT-ontwerper: een mix van zelfstandigheid en teamwork

Als informatieanalist zit je in een van de agile DevOps-teams van de Rechtspraak. Samen met andere ICT-experts zoals ICT-architecten, software developers, UX designers, ICT-beheerders en software testers zet je een compleet ontwerp voor nieuwe ICT-functionaliteit neer. Je ondersteunt je DevOps-team als er vragen zijn bij het bouwen van die functionaliteit. Tegelijkertijd neem je Rechtspraak-collega’s, stakeholders in diverse (semi)overheidsorganisaties en gebruikers mee in het ontwerpproces. Welke ontwerpkeuzes zijn waarom gemaakt? En wat betekent dit praktisch? Zo creëer je draagvlak. Daarnaast ga je ook regelmatig op bezoek bij gebruikers. Je kunt trouwens veel vanuit huis werken, als je dat wilt. En ga je toch naar kantoor? Dan hoef je maar een klein stukje te lopen vanaf Utrecht CS.

Jouw bijdrage als informatieanalist bij de overheid

Met jouw functionele ontwerpen help je digitale oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een rechtvaardige samenleving. Een samenleving waarin de rechtspraak digitaal toegankelijk is voor iedereen. En waarin iedereen die met het recht te maken heeft makkelijk en snel informatie deelt en samenwerkt. Dat maakt je werk maatschappelijk heel relevant!

Voel je thuis in het ICT-team van de Rechtspraak

Bij de Rechtspraak vinden we het belangrijk dat je jezelf kunt zijn en je op je plek voelt in onze organisatie. Waar je geboren bent, waar je in gelooft of met wie je je leven deelt, het maakt allemaal geen verschil bij ons. Wat je persoonlijke situatie ook is, wij zorgen dat niets je in de weg staat om je talenten te benutten. Van jonge mensen die net aan hun carrière zijn begonnen tot seniors in het ICT-vak, er is ruimte voor iedereen.

Collega-ontwerpers aan het woord

Maak kennis met Jirad, informatieanalist bij de Rechtspraak. Hij geeft je graag een inkijkje in zijn werkzaamheden als informatieanalist.

“In een rechtvaardige samenleving zijn ieders rechten gewaarborgd en is het rechtsproces makkelijk toegankelijk. Daar ga ik voor als ontwerper. Ik werk aan een applicatie waarmee rechtbanken toezicht houden op het verloop van faillissementen en schuldsaneringen. Als ontwerper vertaal ik gebruikerswensen naar functionaliteit. Hoe beter zij hun werk kunnen doen door digitalisering, hoe minder stressvol het verloop van faillissementen en schuldsaneringen voor burgers en bedrijven is. Met ons systeem maken we het rechtsproces sneller, eenvoudiger en betrouwbaarder.”

Meer weten? Lees het verhaal van Jirad.

Functioneel ontwerper worden bij IVO Rechtspraak? Bekijk onze informatieanalist-vacatures

Wil jij aan de slag als functioneel ontwerper bij de Rechtspraak? Neem een kijkje tussen de openstaande informatieanalist-vacatures, en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe informatieanalist-vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang alle nieuwe ICT-vacatures direct in je inbox.