Waar staan we voor?
Bij de Rechtspraak dragen wij zorg voor rechtvaardigheid voor iedereen. Juist daarom vind je bij de Rechtspraak dezelfde diversiteit en inclusiviteit.

Een weerspiegeling van onze samenleving

Unieke individuen met diverse afkomsten, achtergronden, geloofsovertuigingen en culturen, verbonden door dezelfde waarden. Integere mensen die ieder een onmisbare rol spelen in het doel dat we samen najagen: een eerlijke en transparante rechtspraak.

We veranderen met de maatschappij mee

We vinden het belangrijk dat we een weerspiegeling zijn van onze maatschappij. We zetten daar grote stappen in, maar we realiseren ons ook dat we nog een weg te gaan hebben. Daarom blijven we vastberaden werken aan een inclusieve en prettige werkomgeving. Voor iedereen. We mobiliseren teams en middelen om actief bij te dragen aan de acceptatie en dankbaarheid van de unieke identiteit van elk individu. Ons doel is duidelijk: een omgeving waarin iedereen zich thuis voelt en gewaardeerd wordt.

LHBTQ+, van alle leeftijden, met verschillende culturen

We hechten een diepgaand belang aan de LHBTQ+-gemeenschap omdat we geloven in gelijkheid, diversiteit en inclusiviteit. Het respecteren en ondersteunen van mensen, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslachtskenmerken, is fundamenteel voor het creëren van een eerlijke en rechtvaardige samenleving. We erkennen dat iedereen uniek is en het recht heeft om volledig zichzelf te zijn zonder angst voor discriminatie of vooroordelen. Door inclusiviteit te omarmen, streven we ernaar om een werkomgeving te creëren waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt, ongeacht wie ze zijn of van wie ze houden. We geloven dat deze diversiteit ons sterker maakt.

Iedereen draagt bij

Er komen veel disciplines kijken bij het behandelen van een rechtszaak. De rechter staat centraal bij het uitspreken van een eerlijk en transparant vonnis. Maar beveiligers en bodes zorgen ervoor dat iedereen zich veilig voelt en ook is. IT-specialisten zorgen ervoor dat gegevens altijd toegankelijk zijn, terwijl administratieve medewerkers de ruggengraat vormen voor een efficiënt proces. En juridische experts overwegen met zorg elk detail. Hoewel niet iedereen invloed heeft op het vonnis, is iedereen nodig voor een naadloos en goed functionerende rechtspraak.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert.