Software developer-vacatures bij de Rechtspraak

De ene software developer-vacature is de andere niet. Zo kun je veel voldoening halen uit de ontwikkeling van systemen waarmee je impact hebt op de maatschappij. Bij IVO Rechtspraak, de ICT-dienstverlener van de Rechtspraak, werk je als software developer aan applicaties die het recht toegankelijker maken en beter laten werken. Zo draag jij je steentje bij aan onze samenleving.

Wat doet een software developer?

Als developer of ontwikkelaar bedenk, bouw en verbeter je softwareapplicaties. Je schrijft code, denkt mee over hoe een applicatie het beste voldoet aan de wensen van gebruikers, en bent vaak nauw betrokken bij het implementeren en testen van de software. De applicaties die je ontwikkelt, kunnen heel verschillend zijn. Dat gaat van mobiele apps, websites en webportalen tot systemen die apparaten aansturen of complete bedrijfsprocessen automatiseren. Als software developer kun je je ook specialiseren in een bepaalde programmeertaal of soort applicatie. Het is maar net wat je het leukst vindt. 

Wat moet je als software developer kunnen?

Als developer maak je deel uit van een ontwikkelteam en moet je goed kunnen samenwerken met je collega’s. Software developer is een baan op hbo-niveau, waarin je zelfstandig vraagstukken oplost. Dat vraagt creativiteit en natuurlijk kennis van bepaalde programmeertools. Welke tools dat zijn, hangt af van het soort software dat je maakt. Bij IVO Rechtspraak werken we onder andere met bekende tools zoals Visual Studio, Intellij en Git, een aantal van de talen waarin we werken zijn .Net 8, Angular en Java, en maken we gebruik van platforms zoals Azure Devops, Spring (boot) en Openshift container platform.

Wat verdien je als software developer?

Bij de Rechtspraak word je goed betaald als developer. Op basis van een 36-urige werkweek verdien je een salaris tussen de € 4340,57 en de € 6110,94. Je zit in schaal 10 of 11. Ook je arbeidsvoorwaarden, volgens de CAO Rijk, zijn erg aantrekkelijk. Zo bouw je bijvoorbeeld je pensioen op bij het ABP.

Video afspelen

Aan de slag als software developer bij de Rechtspraak

Bij IVO Rechtspraak heb je ontzettend veel mogelijkheden als software developer. Zo ontwikkelen we zelf allerlei programma’s om de rechtsprocessen te stroomlijnen. En dat doen we niet alleen voor de medewerkers van de Rechtspraak, meer dan 12.000 collega’s. Ook ketenpartners werken met onze applicaties. Daarbij kun je onder meer denken aan het Openbaar Ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut en de advocatuur. Daarnaast maken we met onze software de rechtspraak toegankelijk voor burgers, bijvoorbeeld via webportalen. Het werk van een developer bij de Rechtspraak is dus erg divers. Bovendien lopen we binnen de overheid voorop bij de inzet van nieuwe technologieën. We zetten bijvoorbeeld waar mogelijk de stap naar de cloud, bouwen containerplatforms en maken veel gebruik van virtualisatie. Tel daar een agile manier van werken bij op en je krijgt een dynamische werkomgeving. Een omgeving met volop ruimte om je als developer te ontwikkelen.

Weten of werken bij IVO Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met onze collega’s en maak kennis met de Rechtspraak.

Software development: van creatie tot implementatie

Bij de Rechtspraak hebben we veel DevOps-teams. Daarin werk je als software developer samen met ICT-specialisten uit diverse disciplines, zoals informatieanalisten, ICT-architecten en software testers. Collega’s die de gebruikers van de software vertegenwoordigen zijn ook onderdeel van de DevOps-teams. Van het ontwerp tot de oplevering en van onderhoud tot optimalisatie: samen zijn jullie verantwoordelijk voor de hele softwarecyclus. Als developer ben je bij elke fase betrokken. Je bent bezig met het ontwerpen, ontwikkelen, testen, implementeren en continu verbeteren van systemen. Juist dat maakt je werk zo ontzettend gevarieerd. Fijn is ook dat je veel vanuit huis kunt doen. Dat scheelt reistijd en geeft je meer flexibiliteit in je dagindeling. Kom je naar kantoor? Je werkplek bevindt zich op loopafstand van het station.

Als software ontwikkelaar bij de overheid aan de slag met belangrijke applicaties

Werken als software developer bij de Rechtspraak is zoveel meer dan een ‘gewone’ baan als ontwikkelaar. De applicaties waar jij samen met je team verantwoordelijk voor bent, helpen onze samenleving rechtvaardiger te maken. De systemen zorgen dat rechtsprocessen soepel verlopen en bieden iedereen die daarbij betrokken is toegang tot de juiste informatie – op een eenvoudige en veilige manier. Het maakt je werk van groot belang.    

Zijn wie je bent bij IVO Rechtspraak

Iedereen is verschillend en gelukkig maar. De wereld zou anders een stuk minder interessant zijn. Bij IVO Rechtspraak word je gewaardeerd om wie je bent. Jouw inbreng verrijkt ons team. En of je nu veel ervaring meebrengt of nog veel moet leren: samen komen we verder.

Collega-developers aan het woord

Ontmoet Jim, software developer bij IVO Rechtspraak. Hij geeft je een kijkje achter de schermen van zijn werk bij de Rechtspraak.

“Wij zorgen dat partijen die betrokken zijn bij een rechtszaak digitaal toegang krijgen tot relevante informatie over die zaak. Advocaten, politie, bedrijven, maar ook burgers. Zij komen vaak maar één keer in aanraking met een rechter en dat voelt toch een beetje eng, ook al heb je niks verkeerds gedaan. Digitalisering maakt de weg naar de rechter laagdrempeliger.”

Meer weten? Lees het verhaal van Jim of bekijk het video-interview.

 

IT-developer worden bij de Rechtspraak? Bekijk onze software developer-vacatures

Wil jij aan de slag als developer bij de Rechtspraak? Neem een kijkje tussen de openstaande informatieanalist-vacatures, en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe developer-vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang alle nieuwe ICT-vacatures direct in je inbox.