Software tester-vacatures bij IVO Rechtspraak: niet zomaar een baan

Aan software tester-vacatures geen gebrek. Maar wil je iets betekenen voor de samenleving, dan is de keuze snel gemaakt. Want bij IVO Rechtspraak help jij als software tester de rechtspraak digitaal toegankelijk te maken voor iedereen. Een belangrijke en vooral ook leuke baan!

Wat doe je als software tester?

Als software tester zorg jij dat een IT-programma werkt zoals het moet. Voldoet de applicatie aan de eisen? Doet alles het zoals gebruikers dat verwachten? En zitten er geen bugs in de software? Je neemt deel aan het agile scrumproces en brengt in alle fases van systeemontwikkeling en -beheer je expertise in. Je maakt testplannen en -scenario’s en voert de testen zelf uit, zo veel mogelijk geautomatiseerd. De testresultaten koppel je terug aan de ontwikkelaars. Zo bewaak jij de kwaliteit en betrouwbaarheid van de software.

Wat moet je als software tester kunnen?

IT-testers houden van analyseren, structureren en plannen: dat zijn kwaliteiten die je echt nodig hebt. En je moet zowel functioneel als technisch met software uit de voeten kunnen. Verder is een hbo- of wo-opleiding geen overbodige luxe. Het mooiste is natuurlijk als je al de nodige ervaring als software tester hebt opgedaan en de juiste papieren op zak hebt. Bijvoorbeeld een certificaat van de TMap Next® Foundation.

Wat verdien je als IT-tester?

Als software tester krijg je een goed salaris. Bij de Rechtspraak moet je denken aan een salaris tussen de € 3.954,- en de € 5.586,-. En dat op basis van een 36-urige werkweek. Je arbeidsvoorwaarden, volgens de CAO Rijk, zijn prima geregeld.

Video afspelen over Maak kennis met software tester Emerence

Jouw werkzaamheden als IT-tester bij IVO Rechtspraak

Bij IVO Rechtspraak ontwikkelen we programma’s voor zo’n 13.000 medewerkers van de Rechtspraak. Dat gaat van software voor online zittingen of het schrijven van vonnissen tot ondersteunende systemen, bijvoorbeeld voor digitaal samenwerken. Ook ketenpartners, zoals het OM, advocaten of de politie, gebruiken onze ICT-toepassingen. Plus 18 miljoen burgers, niet te vergeten! Ze moeten allemaal op onze digitale oplossingen kunnen vertrouwen.

Als IT-tester bij de Rechtspraak test je zo veel mogelijk geautomatiseerd. Je werkt trouwens met de nieuwste technologieën, want we innoveren voortdurend bij de Rechtspraak. We hebben zowel .NET- als Java-programmatuur en maken gebruik van het OpenShift containerplatform, Microsoft Dynamics 365 en Azure DevOps. En wat dacht je van een eigen Large Language Model (LLM)-datalab? De testautomatiseringstools waar je mee te maken krijgt, zijn Robot Framework, Cypress en ReadyApi.

Weten of werken bij IVO Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met ons in en maak kennis met IVO Rechtspraak.

De software tester: laatste schakel in het digitale proces

Bij IVO Rechtspraak maak je als ICT-tester deel uit van een DevOps-team. Daarin werk je samen met andere IT-specialisten, zoals informatieanalisten, developers en ICT-architecten. Voordat een programma live gaat, test jij het van a tot z, samen met gebruikers. Zitten alle gewenste mogelijkheden erin? Is het systeem vrij van programmeerfouten? En is de software snel genoeg? Met jouw feedback gaan je collega’s aan de slag. Ook na de lancering blijven jullie het programma testen en verbeteren en help je bij het onderzoeken en oplossen van gebruikersproblemen.

Software tester bij IVO Rechtspraak. een baan met impact.

Software testen voor de overheid: een IT-baan met impact

Er zijn heel wat bedrijven die digitale systemen ontwikkelen en je kunt op veel plekken als software tester aan de slag. Maar van de Rechtspraak is er maar één: we zijn de enige organisatie in Nederland die rechtspreekt. Dat maakt jouw baan uniek. Bovendien is het maatschappelijk belang groot. Want met jouw werk als IT-tester bij IVO Rechtspraak, bouw je mee aan een rechtvaardige samenleving voor iedereen. Je helpt de Rechtspraak digitaal toegankelijk te maken, voor burgers, en sneller en beter te werken. Ook de samenwerking met ketenpartners maak je makkelijker. Hoe mooi is het om zo’n baan bij de overheid te hebben?

Voel je thuis in ons team ICT’ers

Bij de Rechtspraak ben je thuis. Bij ons maakt het niet uit waar je vandaan komt, van wie je houdt of waar je in gelooft. En ook als je bijvoorbeeld autisme of ADHD hebt, zorgen we dat je je talenten optimaal benut. Iedereen is welkom en dat voel je vanaf het eerste moment. Van starters die een ICT-traineeship hebben gevolgd tot collega’s die al jarenlang in de ICT werken.

Collega-testers aan het woord

Benieuwd naar hoe collega’s hun baan als software tester bij IVO Rechtspraak ervaren? Maak kennis met Emerence.

“Ik zit in een van de twee scrumteams die het toekomstige systeem voor strafrecht ontwikkelen. We proberen het hele proces van strafrechtbeslissingen zo veel mogelijk te automatiseren en zo soepel mogelijk te laten verlopen. Heeft een rechter bijvoorbeeld een bepaalde straf opgelegd, dan staan automatisch de juiste wetsartikelen bij de uitspraak. het systeem gaat de rechtspraak versnellen en vergemakkelijken.”

Meer weten? Lees het verhaal van EmerenceOf maak kennis met haar collega-testers Eric en Monique.

IT-tester worden bij IVO Rechtspraak? Bekijk onze software tester-vacatures

Wil jij aan de slag als software tester bij de Rechtspraak? Neem een kijkje tussen de openstaande software tester-vacatures, en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe software tester-vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang alle nieuwe ICT-vacatures direct in je inbox.