Het recht is
digitaal toegankelijk,
door IT

Digitalisering zie je overal en dus ook binnen de Rechtspraak. Als IT-specialist kun je op veel plekken terecht, maar als IT’er bij de Rechtspraak, draag je bij aan rechtvaardigheid. Jij zorgt voor digitale toegang tot het recht. Voor iedereen. Wil jij bijdragen?

Draag met jouw IT-oplossingen bij aan rechtvaardigheid

In een steeds digitalere wereld, ontwikkelt de Rechtspraak ook door. Elke dag werken 900 gedreven IVO-collega’s aan het digitaliseren van de Rechtspraak. De uitdagingen voor IT-specialisten zijn zeer divers, maar los daarvan draag je met jouw IT-oplossingen bij aan een rechtvaardige samenleving. Meer dan 12.000 collega’s, 18 miljoen burgers, het Openbaar Ministerie, advocaten, de politie en andere ketenpartners rekenen op jou. Jij zorgt ervoor dat onze 110 applicaties altijd online zijn, zodat iedereen veilig, efficiënt en soepel samen kan werken. Door jou, blijft de Rechtspraak voor iedereen werken. Vandaag én morgen.

Video afspelen

Een baan bij de Rechtspraak? Vind de ICT-vacature die bij jou past

Door de veelzijdigheid aan IT-uitdagingen vind je bij IVO Rechtspraak een breed aanbod aan ICT-vacatures. Denk hierbij aan functies als informatieanalist, software tester, software developer en ICT-architect.

Ben jij een ervaren IT-specialist en opzoek naar een nieuwe uitdaging? Dan heb jij de keuze uit uiteenlopende functies. Ben jij een ambitieuze starter of beginnende professional en wil jij jezelf verder ontwikkelen in de ICT? Dan zijn onze ICT-traineeships wellicht iets voor jou!

Wil jij binnenkort ook aan de slag als ICT’er bij de Rechtspraak en ben jij benieuwd naar wat de verschillende functies inhouden? Ontdek de uiteenlopende werkzaamheden, laat je inspireren door video’s en ervaringsverhalen van IT-collega’s van de Rechtspraak, of bekijk direct de openstaande vacatures.

Weten of werken bij de Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met ons in en maak kennis met IVO Rechtspraak.

Weten of werken bij IVO Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met ons in en maak kennis met IVO Rechtspraak.

Jouw bijdrage

IT is verweven met alle werkzaamheden binnen de Rechtspraak. Met het totale proces, van aanklacht tot uitspraak en alles daaromheen. Zowel waar het gaat om de communicatie onderling, als om informatie-uitwisseling met burgers, advocaten, politie, Openbaar Ministerie en andere partijen.

Als IT’er heb je geen invloed op welke uitspraak er komt, maar je maakt die wel mogelijk. Je bouwt aan digitale portalen zodat burgers rechtszaken online kunnen bijwonen. Je ontwikkelt software zodat collega’s, advocaten en andere partijen vlot en veilig toegang hebben tot de juiste informatie en soepel met elkaar kunnen communiceren. En je verzamelt en analyseert data om bestaande applicaties te verbeteren en nieuwe te ontwikkelen.

Door IT werkt de Rechtspraak efficiënt, effectief en veilig. Door jou, werkt de Rechtspraak.

Diversiteit én verbondenheid in agile teams

Binnen de IT-teams werken architecten, ontwikkelaars, beheerders, klanten en testers aan gebruikersvriendelijke software en klantgerichte IT-service. Dat doen we in een moderne organisatie, met een grote diversiteit aan mensen en functies. We zijn een kleurrijke afspiegeling van de maatschappij. Allemaal uniek.

Tegelijkertijd zijn we ons allemaal bewust van waar we samen voor staan: een rechtvaardige samenleving. Die verbinding voel je en die gezamenlijke drijfveer maakt dat je je onderdeel voelt van een hecht team. Samen werken we aan vraagstukken die echt impact hebben.

Veel kansen om jezelf te blijven ontwikkelen

Onze bijdrage aan een rechtvaardige samenleving staat voorop. Hier slagen we het best in als deze missie hand in hand gaat met jouw werkplezier en de ontwikkeling. Daar hebben we veel aandacht en ruimte voor. Net zoals we ook nieuwsgierig zijn naar jouw ideeën om de Rechtspraak vooruit te helpen.

Hoe wil jij bijdragen?

Ben jij klaar om met jouw IT-expertise het verschil te maken binnen de Rechtspraak en impact te maken in onze samenleving?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe IT-vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang alle nieuwe vacatures direct in je inbox.

Solliciteren bij IVO Rechtspraak

Het sollicitatietraject bij de Rechtspraak loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

Nieuws

Benieuwd naar ontwikkelingen binnen IVO Rechtspraak?