Wat bieden wij jou?​
De Rechtspraak is een unieke werkgever, en niet alleen vanwege de impact van ons werk op de maatschappij.

Een unieke werkgever

Geen enkel dossier is hetzelfde; elk vraagt om een unieke benadering. We bedienen een breed scala aan mensen, van particulieren tot het bedrijfsleven, van buurtverenigingen tot activistische groeperingen. Onze expertise strekt zich uit over alle rechtsgebieden, of het nu gaat om strafrecht, familierecht, erfrecht, civiel recht of bestuursrecht. Deze diversiteit daagt ons voortdurend uit en biedt ons de kans om te groeien en te leren. Het maakt werken bij de Rechtspraak niet alleen stimulerend, maar ook een waardevolle bron van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden

Bij de Rechtspraak vind je vaak betrokken collega’s. Daarom bieden wij ook een vergoeding voor woon-werkverkeer. 100% van de reiskosten met het openbaar vervoer. Je ontvangt ook een Individueel Keuzebudget wat ongeveer 16% is van je bruto jaarsalaris. Dit kun je flexibel inzetten voor de arbeidsvoorwaarden die jij belangrijk vindt. Nieuwe fiets? Vakantiegeld? Extra verlofuren? Je salaris kan dus hoger uitpakken dan de genoemde salarisschalen. En je pensioen? Die bouw je op bij het ABP. Zaken zoals flexibele werktijden, mogelijkheid om parttime te werken of ouderschapsverlof zijn ook standaard onderdeel van werken bij de Rechtspraak.

Reiskosten krijg je vergoed​

Bij de Rechtspraak stimuleren we reizen met openbaar vervoer. Deze reiskosten krijg je volledig vergoed (tweede klas). Reis je toch liever op een andere manier, dan ontvang je hier een tegemoetkoming voor.

Flexibele werktijden​

Jouw leven is weer net een beetje anders dan die van je collega. Juist bij de Rechtspraak, waar de hele samenleving langs komt, begrijpen we dat maar al te goed. Sommigen hebben gezinsverplichtingen en anderen hebben andere persoonlijke interesses. Wij vinden het belangrijk dat jij daarom de vrijheid hebt om je werktijden flexibel in te vullen. Bovendien vergroot deze flexibiliteit ook de inclusiviteit binnen onze organisatie, omdat het verschillende levensstijlen en omstandigheden ondersteund. Jouw individualiteit wordt bij ons gerespecteerd en gewaardeerd.

Wat verdien ik?

Je salaris hangt af van je functie en je werkervaring. In eerste instantie krijg je een tijdelijke aanstelling. Dit geeft jou en ons de kans om elkaar te leren kennen. Je ontdekt pas of de Rechtspraak bij je past als je er werkt. Toch mondt het vaak uit in een vaste aanstelling.

Een eigen budget

Wij snappen dat iedereen iets anders belangrijk vindt. De een hecht meer waarde aan vrije tijd of meer vakantiegeld, terwijl de ander liever een nieuwe fiets wil. Met jouw Individueel Keuzebudget, ongeveer 16% van je bruto jaarsalaris, heb jij de vrijheid om het in te zetten zoals jij dat wilt. Liever meer verdienen? Dat is geen probleem. Je salaris kan aanzienlijk hoger uitpakken dan de genoemde salarisschalen in de vacatures als jij besluit je Individueel Keuzebudget daarvoor in te zetten.

Jouw pensioen

Het pensioenfonds van de overheid, het ABP, regelt de pensioenen van onze collega’s.

Persoonlijke groei

Werken bij de Rechtspraak is veel meer dan alleen een baan. Het is een investering in je toekomst. Hier leer je niet alleen een vak, maar word je onderdeel van een groter doel: rechtvaardigheid. Je ontwikkelt waardevolle competenties zoals effectieve samenwerking, omgaan met druk, aanpakken van complexe vraagstukken, handhaven van objectiviteit in emotionele situaties, verantwoordelijkheid nemen en helder communiceren. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde, zowel binnen als buiten de Rechtspraak. Want je zult merken dat werkgevers in alle sectoren graag iemand verwelkomen die ervaring heeft opgedaan bij de Rechtspraak. Je investeert niet alleen in je carrière, maar ook in je eigen groei en ontwikkeling.