IT-architect-vacatures bij IVO Rechtspraak

Aan vacatures voor IT-architect(en) geen gebrek, je kunt alle kanten op. Als ICT-architect bij IVO Rechtspraak bouw je mee aan een digitale, makkelijk toegankelijke rechtspraak voor iedereen. Boeiend en belangrijk werk dus. Welke IT-architect-vacature is jou op het lijf geschreven?

Wat doet een IT-architect?

Als ICT-architect sta je aan de basis van technische oplossingen die een organisatie beter helpen te werken. Wat is er nodig om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de juiste informatie te bieden aan verschillende groepen gebruikers? Hoe geef je dit vorm in innovatieve systemen, in huis of in de cloud? En hoe sluiten die systemen goed op elkaar aan? Het kan om softwareapplicaties gaan die mensen ondersteunen in hun dagelijks werk. Of om onderliggende systemen voor het opslaan, beheren en delen van data. Uiteraard heb je als IT-architect ook te maken met aspecten zoals security en privacy. Jij legt een technologisch fundament waarop je organisatie kan vertrouwen. Dat doe je samen met collega-ICT-architecten en andere ICT-professionals zoals informatiemanagers, businessanalisten en software developers.

Welke ICT-architect-vacatures kom je vaak tegen bij de Rechtspraak?

Solution architect / softwarearchitect

Solution architecten/softwarearchitecten ontwerpen applicaties die mensen in staat stellen om hun werkzaamheden uit te voeren of toegang tot informatie te krijgen.

Infrastructuurarchitect

Een infrastructuurarchitect richt zich op de onderliggende ICT-laag: alle systemen die samen het fundament vormen voor de digitale processen en informatievoorziening.

Domeinarchitect

Domeinarchitecten werken zowel op software- als infrastructuurniveau, maar binnen een onderdeel van een organisatie. Ze hebben inhoudelijk een eigen werkgebied.

Andere functies

Daarnaast kun je je bijvoorbeeld specialiseren als security & privacy architect, cloud architect, businessarchitect, informatiearchitect of enterprise architect. Ook die ICT-architect-vacatures zul je geregeld bij de Rechtspraak zien.

Wat moet je als ICT-architect kunnen?​

ICT-architecten weten de informatiebehoefte en processen van een organisatie te vatten in sterke technische ontwerpen. Een spannende baan op hbo-/wo-niveau, waarin je strategisch bezig bent. Je moet goed kunnen analyseren en verstand hebben van IT-standaarden, IT-principes en IT-producten. Welke ontwikkelingen zijn er? En wat pas je waar toe? Van je sociale vaardigheden wordt ook het een en ander gevraagd. Zo ben je een verbinder en neem je mensen mee in de keuzes die je in het ontwerpproces maakt.

Wat verdien je als ICT-architect?

Als ICT-architect bij de Rechtspraak ligt je salaris (per 1 juli) tussen de € 4691,71 en de € 6907,67. Uitgangspunt hierbij is een 36-urige werkweek. Je zit in schaal 12 en je arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO Rijk.

Video afspelen

Jouw bijdrage als IT-architect bij IVO Rechtspraak

Wel eens nagedacht over een baan bij de overheid? Zo kun je als ICT-architect je hart ophalen bij IVO Rechtspraak: het ICT-bedrijf dat werkt aan het digitaliseren van de rechtspraak in ons land. Meer dan 12.000 medewerkers van de Rechtspraak gebruiken onze applicaties en infrastructuur. Denk aan rechters, griffiers en baliemedewerkers. Daarnaast zijn er de vele ketenpartners binnen het rechtsproces, waaronder het Openbaar Ministerie, advocaten en de politie, die gebruikmaken van onze IT-dienstverlening. Ook zij hebben eenvoudig toegang nodig tot informatie binnen het rechtsproces, net zoals zo’n 18 miljoen Nederlanders. 

Met jouw ontwerpen help je als ICT-architect een digitale rechtspraak te realiseren die het alle betrokkenen zo makkelijk mogelijk maakt. Voor welke ICT-architect-vacature bij de Rechtspraak je ook gaat, je bent bezig met innovatieve technologieën. Dat gaat van cloudapplicaties, webportalen en API’s tot containerplatforms, object-based storage en microservices. Qua tools werk je bijvoorbeeld met ArchiMate, TOGAF of Enterprise Architect. 

Weten of werken bij IVO Rechtspraak bij jou past?

Plan een kop koffie met architecten Jeroen of Harco en maak kennis met de Rechtspraak.

Creatief en oplossingsgericht aan de slag als ICT-architect

Als ICT-architect bij de Rechtspraak werk je samen met andere ICT-professionals aan creatieve infrastructuuroplossingen. Ben je solution/softwarearchitect, dan zit je bijvoorbeeld in een (of meer) DevOps-teams met bijvoorbeeld informatieanalisten, software testers en software developers. 

Jij ontwerpt de architectuur voor de maatwerkapplicaties waar deze teams verantwoordelijk voor zijn. Als infrastructuurarchitect schakel je ook met de DevOps-teams. Alleen doe je dit vanuit een breder perspectief, met het oog op de integratie van applicaties. 

Daarnaast heb je contact met andere infrastructuurspecialisten, om verschillende architectuurlagen goed op elkaar aan te laten sluiten. Verder zorg je samen met securitydeskundigen voor een veilige Zero Trust-infrastructuur. 

Als domeinarchitect ben jij de verbindende schakel voor de ICT-architectuur van jouw domein: straf, toezicht, civiel en bestuur of bedrijfsondersteuning. Daarbij heb je nauw overleg met de ICT-architecten van andere domeinen. Extra leuk, alle ICT-architecten bij de Rechtspraak vormen ook samen een team, voor de nodige samenhang in de architectuur. En wat dacht je van kennisdelen met andere ICT-architecten in de vakgroep Architectuur?

IT-architect bij de overheid: draag bij met jouw oplossingen

Eenvoudig toegankelijke én goed beveiligde informatie plus snelle digitale processen: het is ontzettend belangrijk voor de rechtspraak en dus voor een rechtvaardige samenleving. Als IT-architect bij de Rechtspraak maak jij deel uit van een team dat daar werk van maakt. Een baan met maatschappelijke relevantie, waar je veel voldoening uit haalt.

Helemaal op je plek bij IVO Rechtspraak

Ieder mens is anders, bij de Rechtspraak koesteren we dat. In onze organisatie ben je thuis en krijg je de ruimte om je te ontwikkelen. Wij denken niet in hokjes, maar kijken naar je talenten. Of je nu net van school komt of al jaren in het ICT-vak zit, je bent welkom in ons team!  

Collega-architecten binnen IT aan het woord

Wat maakt het werk als security & privacy architect bij de Rechtspraak zo interessant? Jeroen vertelt je erover.

“Als security & privacy architect creëer ik de kaders om de veiligheid en privacy van informatie, processen en betrokkenen te waarborgen. Zo zorg ik dat gegevens veilig en behoorlijk verwerkt worden. Bij rechtszaken zijn veiligheid en privacy cruciaal. Als er iets fout gaat, kan dat grote impact hebben. Bijvoorbeeld bij familiezaken en strafzaken is veel informatie vertrouwelijk.”

Meer weten? Lees het verhaal van Jeroen of bekijk het video-interview.

IT-architect worden bij de Rechtspraak? Bekijk hier alle IT-architect-vacatures

Wil jij aan de slag als IT-architect bij de Rechtspraak? Neem een kijkje tussen de openstaande IT-architect- vacatures, en wie weet word jij onze nieuwe collega.

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe ICT-architect-vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang alle nieuwe ICT-vacatures direct in je inbox.