“IVO Rechtspraak is een warme organisatie om in te starten”

“Ik hou van cijfertjes en wiskunde, van puzzelen met gegevens. Na de middelbare school heb ik aviation engineering gestudeerd. Je leert er iets van allerlei disciplines, ook basisprogrammeren. Via een minor data science en verschillende stages heb ik de IT verder verkend. Toen ik klaar was met mijn studie wilde ik met een traineeship ontdekken welke IT-richting ik precies uit wilde en tegelijk aan mijn persoonlijke ontwikkeling werken. Een recruiter die me benaderde zocht mensen met een technische achtergrond, als test automation engineer. Ik kende de functie niet, dus ik heb eerst uitgezocht of die wel bij me paste. Code schrijven, geautomatiseerd testen, in een scrumteam samenwerken met mensen uit de IT en de business: het leek me erg leuk.”

“Ik ben met een commerciële organisatie gaan praten en met IVO, voor de functie van test automation engineer in hun Young Talent Programma. IVO leek me een warme organisatie voor een starter en dat blijkt te kloppen. Je krijgt ruimte om te groeien en te leren en er is ondersteuning en begrip vanuit je team. Ook de arbeidsvoorwaarden zijn aantrekkelijk. Zoals 36 uur werken, vier keer negen uur of om de week een dag vrij. En hybride werken, twee dagen in de week op kantoor en de rest thuis. Ik woon in Lelystad, Utrecht is best ver. Thuis kan ik knallen en geconcentreerd werken, op kantoor praat ik bij met collega’s. Het fijne van het Young Talent Programma is dat je je ervaringen kunt delen met leeftijdsgenoten. En er zijn ook leuke dingen, zoals borrels. Voor de onderlinge band is het natuurlijk belangrijk om daar je gezicht te laten zien, maar niets is verplicht.”

“Volwaardig test automation engineer worden, dat is het pad dat ik nu bewandel. Mijn IT-kennis breid ik uit via cursussen. Ik heb een basiscursus testen gedaan en scrumcertificaten behaald. Met mijn manager kijk ik welke cursussen het meest waardevol zijn voor mij en mijn team. Voor de rest leer ik on the job met tools te werken, ik pas mijn kennis meteen toe. Op dit moment ben ik vooral bezig meer over testautomatisering te leren, maar vanuit ons team werk ik ook mee aan applicaties voor de Rechtspraak. Als test automation engineer doe ik een stukje kwaliteitscontrole. Mijn buddy en ik verdelen de taken, hij begeleidt me en geeft tips. Ook mijn soft skills ontwikkel ik, via de leiderschaps- en communicatietrainingen van het Young Talent Programma. Daar heb ik veel aan!”  

Hieu, 25 – Young Talent Test Automation Engineer

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Een soepel lopend strafrechtsysteem, door Emerence

‘Mijn team ontwikkelt het toekomstige strafrechtsysteem. Dat helpt het strafrechtproces straks sneller te verlopen en maakt het digitaal toegankelijker. Als trainee test automation engineer ben ik al meteen onderdeel van een vast team. Het is veel leren en samen ontdekken. Spannend, uitdagend én betekenisvol.’