Stages bij de Rechtspraak

Zoek je een stage die betekenis en toegevoegde waarde biedt? Wil je samenwerken met professionals waar je heel veel van kunt leren? Dan ben je bij de Rechtspraak aan het goede adres.

De Rechtspraak is er voor iedereen. We maken onafhankelijk, onpartijdig, integer en professioneel het verschil tussen recht en onrecht. Tussen vertrouwen en wantrouwen. Tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. Jij kan daaraan jouw eigen bijdrage leveren.

Bovendien leer je de Rechtspraak van binnenuit kennen. Je bouwt een netwerk op. En je zal zien dat er onder de toga’s hele gewone mensen schuilgaan, die het fijn vinden dat je bij de Rechtspraak aan de slag gaat.

Summercourt

Doe jij een studie Rechten en wil je graag iets toevoegen aan de maatschappij? Schrijf je dan in voor Summercourt, hét jaarlijkse event in de zomer waarin de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie je kennis laten maken met de rechterlijke macht. Kijk op summercourt.nl voor meer informatie.

Ook na SummerCourt houden we contact met je, via AutumnCourt en WinterCourt. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen binnen je netwerk.

Als stagiair kun je overal binnen de Rechtspraak meekijken​

Op de pagina’s van onze gerechten en diensten lees je over de mogelijkheden op die specifieke plek. Zo kun je direct in jouw regio je opties bekijken. Actuele stages vind je ook op deze pagina.