“IVO is top, zeker als je wilt leren en groeien!”

“Als BI-specialist voor de Rechtspraak zet ik data om in waardevolle visuele informatie. Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan een dashboard voor juridisch medewerkers en rechters van alle rechtbanken. Toen ik bij IVO kwam, liep het project al. Samen met een ervaren collega heb ik het dashboard verder uitgewerkt. Ik ben zelfstandig aan het puzzelen geslagen met PowerBI: hoe krijgen we alles zoals de gebruikers het willen? Het was een grote escaperoom, met veel trial & error. Zo leer je het snelst, erg leuk. Mijn collega’s hebben me geholpen met goede tips. Het dashboard is sinds een paar maanden live en er zijn alweer vervolgvragen.”

“Momenteel doe ik een externe cursus om mijn PowerBI-kennis te vergroten. Het mooie van Young Talent zijn, is dat je mag leren en groeien. Als je net begint met werken, ben je onzeker. Het is heel vet om zo ervaring op te doen. Het soft skills trainingsprogramma van IVO biedt van alles om je persoonlijk te ontwikkelen. We hebben net een training gedaan waarbij je je persoonlijkheid in kleuren uitdrukt. Ons team bleek een combinatie van groen, dus mensgericht, en blauw, meer analytisch. Je leert jezelf en de andere Young Talents goed kennen en bouwt meteen een netwerk op. Om de week is er een bijpraatmomentje en er zijn allerlei uitjes. Ook doe je samen intervisie, waarbij je praat over een vraagstuk dat iemand inbrengt. Je gaat heel vertrouwelijk met elkaar om.”

“Een niet-commerciële dienstverlening heeft me altijd al geïnteresseerd. Je helpt andere mensen en bent niet alleen maar bezig met winst maken. IVO is een hele prettige organisatie, vooral de manier waarop ze met mensen omgaan is fijn. Ben je bijvoorbeeld niet op je plek, dan denken ze met je mee over waar je dat wél bent. En je input wordt gewaardeerd, of je nu een Young Talent of een senior bent. Zo krijgt iedereen de kans om activiteiten te organiseren. Ik ben nu met een klein clubje bezig met de kerstborrel voor alle Young Talents. Maar ik werk ook mee aan het opzetten van een minihackathon tijdens een groot live event van de Rijksoverheid voor IV’ers en IT’ers. Ook als je nog niet veel ervaring hebt, is het top om bij IVO Rechtspraak te werken!”   

Milou, 27 – Young Talent BI-Specialist

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Een soepel lopend strafrechtsysteem, door Emerence

‘Mijn team ontwikkelt het toekomstige strafrechtsysteem. Dat helpt het strafrechtproces straks sneller te verlopen en maakt het digitaal toegankelijker. Als trainee test automation engineer ben ik al meteen onderdeel van een vast team. Het is veel leren en samen ontdekken. Spannend, uitdagend én betekenisvol.’