Vacature Rechtspraak

Gerechtsbode, team Front

Ben jij communicatief sterk en servicegericht ingesteld en vind jij het leuk om de bezoekers van de rechtbank te begeleiden? Dan is rechtbank Den Haag op zoek naar jou!
Rechtbank Den Haag: locatie Den Haag | Prins Clauslaan 60

MBO
32 tot en met 36 uur
Tijdelijk
€ 2.677,24 – € 3.246,16

Als gerechtsbode bij de rechtbank draag jij zorg voor de orde en structuur tijdens een rechtszitting zodat de zitting onverstoord kan doorgaan.

Wat ga je doen?

In jouw rol als gerechtsbode kan je te maken krijgen met emotionele en stressvolle situaties. Het is daarom van belang dat je in dit soort situaties snel en besluitvaardig kan optreden. Hiertoe onderhoud je vaak contact met de parketpolitie en werk je samen met hun. Concrete werkzaamheden die tot je takenpakket behoren zijn o.a.:

  • Openen van deuren bij aanvang van de rechtszitting;
  • Opnoemen van de namen van mensen die naar binnen mogen;
  • Aanwijzen van de zitplekken van zowel de rechtzoekenden als het publiek;
  • Het gereedmaken van zittingszalen en raadkamers.

Een bijzondere baan omdat…

  • je als het ware de rol van gastvrouw of gastheer vervult waarin jij het aanspreekpunt bent voor rechtzoekenden, bezoekers, bewindvoerders, advocaten, maar ook van de eigen medewerkers;
  • je aan de hand van zittingslijsten de aanwezigen controleert en partijen, raadslieden, getuigen en tolken oproept;
  • je de orde en rust in de zittingszalen en wachtruimtes handhaaft en zo nodig assistentie oproept;
  • je inzetbaar bent als reservechauffeur voor zittingen buiten de rechtbank.

Pluspunten van deze functie

Contract: een tijdelijk jaarcontract voor 32 tot 36 uur per week, met mogelijk een verlenging. De functie is voor de duur van 12 maanden met een proeftijd van één maand.

Salaris: je komt terecht in salarisschaal 4 (minimaal € 2.677,24 en maximaal € 3.246,16 per maand bij een werkweek van 36 uur). Inschaling vindt plaats op basis van je werkervaring.

Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP, een van de grootste pensioenfondsen van Nederland.

Vakantiedagen: 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren (bij 36 uur).

Keuzebudget: het keuzebudget bestaat uit 16,5% van je bruto jaarsalaris waarmee je zelf een deel van je arbeidsvoorwaarden kunt samenstellen; denk daarbij aan het aflossen van je studieschuld, een bijdrage voor je fitness-abonnement, een (elektrische) fiets of laat het uitkeren wanneer je een extraatje kunt gebruiken.

Woon-werkvergoeding: wij stimuleren reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt van ons een  ov-chipkaart woon-werkverkeer.

Wij volgen de CAO Rijk. Bekijk hier alle voorwaarden.

Wat we van jou verwachten

In deze functie zijn eigenschappen als zelfstandigheid, goede communicatieve vaardigheden en servicegerichtheid erg belangrijk.
Het kan natuurlijk voorkomen dat zittingen uitlopen. Het is daarom van belang dat je in deze rol flexibel bent en het geen probleem vindt om soms langer door te moeten werken bij uitloop van zittingen. Daarnaast:

  • ben je in het bezit van een rijbewijs B;
  • ben je minimaal beschikbaar van 32 tot 36 uur per week (maandag t/m vrijdag).

Heb jij:

  • een afgeronde mbo-opleiding niveau 2 of hoger;
  • minimaal drie jaar relevante werkervaring met bovenstaande werkzaamheden;
  • goede beheersing van de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk;
  • kennis van de organisatie (is een pre).

Kun jij:

  • je makkelijk aanpassen aan veranderende omstandigheden in je werkomgeving en het daarin klantvriendelijk opereren als gastheer of -vrouw is essentieel;
  • adequaat en tijdig optreden in situaties die daar om vragen.

Waar kom je te werken

Team Front

Als gerechtsbode kom je te werken in team Front. Dit team bestaat uit drie afdelingen, te weten beveiliging, bodedienst, centrale balie & zalenplanning. Deze afdelingen worden geleid door operationeel managers. Jij komt te vallen onder het hoofd bodedienst, die verder ondersteund wordt door een managementondersteuner. Er werken in totaal ongeveer 56 medewerkers bij team Front.

Bij rechtbank Den Haag werken ruim 1.100 bevlogen, trotse en betrokken professionals. Zowel binnen als buiten de zittingszaal zetten we ons allemaal in voor een rechtvaardige samenleving. Onze kernwaarde integriteit is verweven in het DNA van al onze medewerkers – van rechter tot bode. We vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt, zich thuis voelt, plezier heeft in het werk en zichzelf kan zijn in een informele werksfeer.

Meer weten over rechtbank Den Haag? Klik hier.

Solliciteren

Solliciteren

De sollicitatieprocedure loopt via onderstaande stappen. Zo komen we zo veel mogelijk over jou te weten en laten we jou, nadat je geselecteerd bent, kennismaken met ons.

1. Sollicitatie en selectie

Solliciteren is mogelijk tot en met 1 november 2024 via onderstaande button. Je brief richt je aan de heer W.H. van der Spek, teamvoorzitter. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de functie-eisen.

2. Voorselectie

Vacatures stellen we intern én extern open. Interne sollicitanten (Rijksbreed) hebben voorrang en behandelen we eerst. Mocht je een kandidaat zijn met een voorkeurspositie, stuur dan de documenten mee.

3. Sollicitatiegesprekken

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de middag van 11 of 12 november 2024. Je ontvangt een uitnodiging per e-mail; controleer hiervoor ook je SPAM-box.

Meer informatie over de functie?

De functie van gerechtsbode valt onder het functiegebouwrijk profiel: medewerker facilitair management schaal 4.

Bel, e-mail of stuur een whatsapp naar Raymond van Eijk, hoofd gerechtsbodes via 06 27 36 36 57 of r.van.eijk@rechtspraak.nl.

Meer informatie over het sollicitatieproces?

Stuur dan een e-mail naar: wervingenselectie.rb.denhaag@rechtspraak.nl. Let op: sollicitaties via de genoemde e-mailadressen worden niet in behandeling genomen.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen. Doorplaatsing en/of overname van deze vacature is niet toegestaan. De Rechtspraak besteedt nadrukkelijk aandacht aan divers en veelzijdig samengestelde teams.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Den Haag