Benieuwd naar onze vacatures?

Werken bij de rechtbank Den Haag

We zijn een rechtbank gevestigd in de Randstad. We hebben te maken met grootstedelijke problematiek, we zitten dicht bij het politieke hart van Nederland en dat zorgt ervoor dat niet alleen de rechtbank anders is dan andere maar ook het type zaken dat wij behandelen.

Locatie Den Haag

Locatie Leiden

Locatie Gouda

Werken bij de rechtbank Den Haag

De rechtbank Den Haag is dé plek om te werken, omdat we een professionele organisatie zijn waarin we ons betrokken voelen bij ons werk maar ook bij de rechtbank als geheel. We zijn ons bewust van onze maatschappelijke rol en we zijn trots op de positie van de rechtbank.

Werken bij de rechtbank Den Haag betekent dat je een relevante bijdrage levert aan deskundige, toegankelijke en snelle rechtspraak. De rechtbank Den Haag heeft een aantal bijzondere bevoegdheden. Als enige rechtbank in Nederland is zij bevoegd om zaken te behandelen op het gebied van Wet Internationale Misdrijven(WIM), het Intellectuele Eigendomsrecht (IE) en civiele zaken tegen de Staat.

Waar wij voor staan

Er liggen voor de komende jaren heel wat speerpunten klaar om aangepakt te worden. De drie belangrijkste speerpunten zijn: snelle, toegankelijke en deskundige rechtspraak. En net als elk ander gerecht is ook de Rechtbank Den Haag bezig om het digitaal procederen mogelijk te maken. De eerste stappen zijn gezet door de eerste werkprocessen digitaal te maken en de eerste digitale zittingszalen in gebruik te nemen.

Buitengriffier worden

De rechtbank Den Haag biedt je ook mogelijkheden om als buitengriffier te werken. Hiervoor moet je in ieder geval nog studerend zijn en in de masterfase zitten. Mocht je geïnteresseerd zijn in een traineeprogramma, bekijk dan of ons Traineeprogramma Rechtspraak iets voor jou is.

Werken bij de rechtbank Den Haag?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Den Haag

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Den Haag

Benieuwd naar onze vacatures?