Vacature Rechtspraak

Senior Administratief Medewerker Insolventies

Benieuwd hoe het is om als administratief medewerker in het mooie Zutphen te werken binnen de insolventiepraktijk? Je zorgt met leuke collega’s voor een tijdige afhandeling van de uitspraken schuldsanering, faillissement en surseance van betaling. Spreekt dit jou aan? Solliciteer!
Rechtbank Gelderland: locatie Zutphen | Martinetsingel 2

MBO
32 tot en met 36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 2.866,04 – € 3.564,01

Wat je gaat doen

Allereerst draag je met jouw werk bij aan een zorgvuldige en tijdige rechtspraak. Bij het team insolventies behandelen we zaken met betrekking tot voornamelijk faillissementen, schuldsaneringen en surseance van betaling.

Als senior administratief medewerker bij insolventies maak je onderdeel uit van klein maar hecht team wat integraal opereert. Het team bestaat uit administratief medewerkers, gerechtsjuristen en drie rechters-commissarissen. Samen zorgen jullie voor de tijdige afhandeling en het toezicht houden op de uitgesproken faillissementen, schuldsaneringen en surseances van betaling.

Als senior administratief medewerker insolventies maak je waar mogelijk zelfstandig keuzes op basis van beschikbare informatie. Je weet zelf in te schatten óf overleg met een gerechtsjurist óf overleg met een rechter van belang en/of noodzakelijk is.

Waarom jij kiest voor de Rechtspraak als werkgever?

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een wat formele indruk. Een blik achter de schermen leert dat de rechtbank Gelderland vooral een boeiend bedrijf is. Een bedrijf dat volop uitdagingen biedt aan collega’s met of zonder juridische achtergrond. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. Elke collega heeft een onmisbare rol of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook met jouw rol maak je het verschil tussen recht en onrecht.
Wil je meer weten over ons als jouw toekomstige werkgever? Bekijk dan onze korte film van de Rechtspraak.

Naast een leergierig team en een functie vol mogelijkheden om je kennis uit te breiden zorgen we natuurlijk ook voor goede arbeidsvoorwaarden die geregeld zijn in de CAO-Rijk

  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 6. Dit bedraagt minimaal € 2.866,04 tot maximaal € 3.564,01 bruto per maand op basis van 36 uur per week.
  • Je krijgt een jaarcontract; bevalt het ons beiden? Dan krijg je een vast dienstverband.
  • Je contract gaat uit van minimaal 32 tot maximaal 36 uur per week.
  • Je krijgt 144 wettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur. Ook krijg je IKB-uren.
  • Naast je salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) dat bestaat uit 2 delen: 64 IKB-uren per jaar bij een werkweek van 36 uur en een IKB-budget van 16,5% van je salaris. Vakantie-uitkering van 8% is hierin opgenomen. Het budget kun je flexibel inzetten waardoor je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen, extra uren te kopen of te kiezen voor fiscaalvriendelijke doelen zoals een fiets, bedrijfsfitness of verduurzaming van je woning.
  • Je pensioen is goed geregeld via het ABP.
  • De Rechtspraak stimuleert reizen met het openbaar vervoer. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas). Reis je op een andere manier dan ontvang je een tegemoetkoming.
  • Ook zijn er goede regelingen zoals bijvoorbeeld ouderschapsverlof.
  • Je standplaats is Zutphen en waar nodig kan je werkplek ook op onze locatie in Arnhem zijn.

Jouw vaardigheden en achtergrond

Je hebt humor, bent fris, kritisch opbouwend en houdt er van om altijd te kijken of processen verbeterd kunnen worden. Je weet je mondeling en schriftelijk goed uit te drukken en het leveren van goede kwaliteit en service is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast heb je overzicht over je eigen werkzaamheden en deelt deze zelfstandig in. Je beschikt over een grote mate van flexibiliteit, organisatiesensitiviteit en je denkt in oplossingen. Ook vind je het prettig om samen te werken. Je bent stressbestendig en in staat ad hoc te schakelen. Je hebt een positieve instelling en je bent omgevingsbewust. Verder:

  • heb je een behaalde en relevante mbo-opleiding niveau 4. Hbo’ers zijn ook van harte welkom.
  • heb je enige werkervaring met administratieve processen.
  • heb je een uitstekende beheersing van het Nederlands en heb je affiniteit met cijfers.
  • vind je het leuk en heb je interesse om te leren over regelgeving en (juridische) procedures.
  • heb je een goede typevaardigheid (snel en foutloos) en is het leren van nieuwe digitale systemen voor jou niet moeilijk.

Interesse?

We maken graag kennis met je! Solliciteren kan tot en met donderdag 31 oktober 2024. De gesprekken vinden plaats op vrijdag 8 november 2024.

Heb je nog vragen? Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Remy Daams, teamvoorzitter, op telefoonnummer 06-11109794. Heb je vragen over de procedure dan kun contact opnemen met Adrie Spronk, P&O adviseur, op telefoonnummer 06-55420450.
 

Dit is handig om te weten

  • Wij stellen deze vacature gelijktijdig in- en extern open.
  • Werknemers met een verplichte VWNW-status en medische herplaatsingskandidaten hebben voorrang. Na toepassing van de VWNW-voorrangsregels hebben interne kandidaten bij gelijke geschiktheid de voorkeur.
  • Wij vinden diversiteit belangrijk en nodigen dan ook iedereen, met de gevraagde opleiding en ervaring, uit om te reageren.
  • Om ervoor te zorgen dat de start zo succesvol mogelijk verloopt, voeren we vanuit goed werkgeverschap, een screening uit. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we op alle vlakken een goede match zijn en een langdurige werkrelatie kunnen opbouwen. Deze screening wordt uitgevoerd door Validata. Klik op deze link voor meer informatie.
  • De privacyverklaring van de Rechtspraak is op onze vacatures van toepassing.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Adrie Spronk

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Adrie Spronk

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Gelderland