Werken bij de rechtbank Gelderland

De rechtbank Gelderland telt 177 rechters en ruim 850 medewerkers. Samen behandelen zij elk jaar zo’n 165.000 rechtszaken. Dat doen wij deskundig en met oog voor de belangen van de individuele rechtzoekende. Rechtbank Gelderland is de enige rechtbank in Nederland met een militaire kamer. Hier staan Nederlandse militairen terecht, voor wetsovertredingen waar ook ter wereld gepleegd.

Locatie Arnhem

Locatie Zutphen

Locatie Apeldoorn

Locatie Nijmegen

Werken bij de rechtbank Gelderland

Werken bij de rechtbank Gelderland betekent werken in een professionele organisatie die een onmisbare rol heeft in het maatschappelijk verkeer. Iedereen die hier werkt, zowel rechters als ondersteunende medewerkers, draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. Verantwoordelijkheidsbesef en de bereidheid om samen te werken zijn daarom belangrijke eigenschappen. Wij zijn een lerende organisatie en stimuleren het geven en ontvangen van feedback. Kernwaarden die wij hanteren in onze manier van werken zijn vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid.

Waar wij voor staan

Wij zijn een lerende organisatie en stimuleren het geven en ontvangen van feedback. Kernwaarden die wij hanteren in onze manier van werken zijn vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid. We zetten in op een inclusieve en diverse organisatie, waarin verschillen worden omarmd en we elkaar versterken. Talent als basis, diversiteit als kracht. Onze rechtbank is georganiseerd in clusters: familie- en jeugdrecht, kanton en handelsrecht, toezicht, strafrecht, bestuursrecht (waar het belastingteam deel van uitmaakt) en bedrijfsvoering.

Vacatures, stages en traineeprogramma

Rechtbank Gelderland kan ieder jaar een beperkt aantal studenten (mbo tot universitair) een stageplaats of afstudeeropdracht aanbieden. Studenten kunnen een gemotiveerd schriftelijk verzoek mailen naar Personeel & Organisatie (sollicitaties.gelderland@rechtspraak.nl). Vermeld hierin de periode van stagelopen of afstuderen en het doel van de stage- of afstudeerperiode.

Werken bij de rechtbank?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Gelderland

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Gelderland

Benieuwd naar onze vacatures?

Benieuwd naar onze vacatures?