Vacature Rechtspraak

Stageplaats hbo (3e jaars) team Civiel Recht

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Ook tijdens je stage draag je hieraan actief bij. De rechtbank Oost-Brabant zoekt een enthousiaste en initiatiefrijke juridische hbo- student voor het team Civiel Recht.
Rechtbank Oost-Brabant: locatie ‘s-Hertogenbosch | Leeghwaterlaan 8

HBO
36 uur
Stage
€ 749,00

Wat je gaat doen

Het team Civiel Recht behandelt zaken waarbij burgers een geschil hebben met een andere burger of een onderneming. Daarbij kun je denken aan een ontbinding van een huurovereenkomst, een geschil tussen een medewerker en zijn werkgever of een discussie tussen een aannemer en een klant. Je kunt worden ingezet op beide locaties van de rechtbank. Je maakt tijdens je stage vooral kennis met zaken op het gebied van het huurrecht en het consumentenrecht. Je bereidt voor de rechter(s) eenvoudige zaken voor. Je gaat als griffier met de rechter mee naar de zitting. Het kan zijn dat je gedurende je stageperiode in de eenvoudigere zaken een conceptuitspraak schrijft.

Wat we van je vragen

Voor deze stageplaats zoeken we een derdejaarsstudent die een juridische hbo-opleiding volgt. Je bent een zelfstandige en initiatiefrijke student met belangstelling voor het civiele recht. Daarnaast ben je proactief, nauwkeurig en je houdt goed overzicht. Je studieresultaten zijn ruim voldoende (we zien dit graag terug in jouw cijferlijst) en je beheerst de Nederlandse taal goed.
Je beschikt over goede (juridische) uitdrukkingsvaardigheden en schrijfvaardigheden. Een belangrijk onderdeel van deze stage is het bijwonen van zittingen als griffier. Vanwege de onafhankelijke en neutrale positie van de rechtspraak is het zichtbaar uiten van een geloofsovertuiging tijdens de zitting niet toegestaan. We vragen je hier rekening mee te houden bij je sollicitatie.

Je herkent je in de gemeenschappelijke kernwaarden van de rechtbank en weet dat de maatschappij de rechtspraak nauwlettend volgt en je begrijpt dat dit hoge eisen stelt aan de medewerkers van de rechtbank.

We vragen je altijd ons een geldige Verklaring Omtrent Gedrag te sturen voor je bij ons start met je stage.

Wat we je bieden

Het gaat om een stageplaats vanaf januari/februari 2025. Het betreft een fulltime stage (36 uur) voor ongeveer 20 weken. Je ontvangt een maandelijkse stagevergoeding.

Interesse?
Zoek jij een interessante stage? Solliciteer direct via onderstaande button. We verwachten dat je tijdens het selectiegesprek kunt vertellen waarom je bij de rechtbank en het team Civiel Recht stage wilt lopen en wat je wilt leren tijdens je stageperiode. Verder verwachten we dat je kunt vertellen over welke competenties en talenten je beschikt en dat je een voorbeeld kunt geven waaruit dat blijkt.

Je kunt solliciteren tot en met 7 november 2024.

Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Celly Wix via c.wix@rechtspraak.nl.

Wil je eens een kijkje nemen bij een van de zittingen van rechtbank Oost-Brabant? Je bent van harte welkom. Klik hier voor meer informatie.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Diya Hoelas

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Diya Hoelas

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Oost-Brabant