Werken bij de rechtbank Oost-Brabant

We behandelen op jaarbasis zo’n 100.000 zaken. Dat doen we in het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch (pal naast het centraal station) en in het gerechtsgebouw in het centrum van Eindhoven.

Werken bij de rechtbank Oost-Brabant

Bij de rechtbank Oost-Brabant werken zo’n 730 medewerkers. Of je nu gerechtsjurist, bode, administratief medewerker, rechter of adviseur bent: samen dragen we bij aan een rechtvaardige en tijdige rechtspraak. Onze organisatie bestaat uit teams in de rechtsgebieden toezicht, familie- en jeugdrecht, strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarnaast zijn er bedrijfsvoeringsteams op gebied van control, communicatie, facilitaire zaken, HRM en bestuursondersteuning.

Locatie 's Hertogenbosch

Locatie Eindhoven

Waar wij voor staan

We zijn een organisatie met zelfbewuste medewerkers die verantwoordelijkheid krijgen en zich ook vrij voelen om initiatieven te nemen. Een organisatie waarin we samenwerken en werkplezier heel belangrijk vinden vanuit onze kernwaarden: ‘de rechtzoekende centraal’ en ‘aandacht voor elkaar; ‘we doen het samen’. Bij ons staan vertrouwen, gelijkwaardigheid en veiligheid hoog in het vaandel, worden talenten benut en is er voor iedereen ruimte om initiatieven te nemen en om te leren van fouten. We vinden het belangrijk te investeren in effectieve rechtspraak. Daarom hebben we in Eindhoven de eerste wijkrechtbank van het land opgericht en verwijzen we rechtzoekenden met probleemschulden snel en goed naar de juiste instanties. Daarnaast voert onze rechtbank landelijke taken uit. Zo is het Landelijk Kwaliteitsbureau Curatoren, Bewindvoerders en Mentoren bij onze rechtbank ondergebracht en hebben we een kenniscentrum erfrecht opgericht. Onze rechtbank is bovendien aangewezen om grote strafzaken te behandelen, onder meer op het gebied van fraudedelicten.

Vacatures, stages en traineeprogramma

We bieden studenten graag de kans om stage te lopen bij onze rechtbank. Met vragen kun je altijd contact opnemen met de collega’s van het team HRM via rbvacatures.denbosch@rechtspraak.nl. Sollicitaties via dit e-mailadres nemen we niet in behandeling.

Wil je eerst eens een kijkje nemen bij een van onze zittingen? Je bent van harte welkom. Klik hier voor meer informatie.

Werken bij de rechtbank?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Oost-Brabant

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Oost-Brabant

Benieuwd naar onze vacatures?