Vacature Rechtspraak

Medewerker Telefonie

Sta jij graag midden in de dynamiek van telefonisch klantcontact en wil je de beste service bieden aan rechtzoekende burgers en juridische professionals? Dan zoeken we jou, lees hier verder!
Landelijk Dienstencentrum | Uniceflaan 1

MBO
24 tot 36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 3.016,50 – € 3.879,75

Door de juiste vragen te stellen en een luisterend oor te bieden maak jij de Rechtspraak toegankelijk voor rechtzoekenden en juridische professionals.  Zo komen er vragen binnen zoals:  

  • Hoe vraag ik gezag aan?
  • Ik loop vast bij een formulier, hoe moet ik dit invullen?
  • Ik wil een erfenis verwerpen, hoe doe ik dit?

In samenwerking met je collega’s zorg jij dat de klant duidelijk en volledig wordt geïnformeerd. Zo draag jij bij aan een toegankelijke Rechtspraak.

Wat ga je doen?

Als Medewerker Telefonie beantwoord je uiteenlopende vragen van rechtzoekenden, advocaten, bewindvoerders en Rechtspraakmedewerkers. Weet je zelf het antwoord niet met behulp van de diverse kennisbronnen? Dan verbind je de klant door met het juiste team binnen de organisatie. Daarnaast verwerk je de gevoerde gesprekken in het systeem en stem je afwijkende of spoedsituaties af met een Senior medewerker telefonie of je Coördinator.  

Onboarding

Om nieuwe medewerkers te begeleiden hebben we een onboaringsprogramma ontwikkeld, waarin je stapsgewijs wordt ingewerkt. Dit betekent dat je stap voor stap leert over de verschillende rechtsgebieden en de bijbehorende vragen. Heb je alle rechtsgebieden onder de knie? Dan kun je zelf aan de slag en via de algemene lijn vragen beantwoorden!

Het onboardingsprogramma duurt vier weken en vindt plaats van maandag tot en met vrijdag op ons kantoor in Utrecht. Deze weken werk je volledig op kantoor.

Een bijzondere baan omdat…

  • je betekenisvol werk doet binnen een maatschappelijke organisatie;
  • je kennis wordt gewaardeerd: we horen graag waar de knelpunten zitten in het proces en hoe we ons kunnen blijven ontwikkelingen.

Wat we je bieden…

Een functie vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Verder zijn je arbeidsvoorwaarden prima geregeld volgens de CAO Rijk. Een paar belangrijke punten:

  • Contract: je krijgt afhankelijk van je huidige contract een tijdelijk of vast contract (waarbij in eerste instantie detachering tot de mogelijkheden behoort als je uit een ander organisatieonderdeel komt dan het LDCR);
  • Salaris: je komt in schaal 7, minimaal € 3016,50 en maximaal € 3879,75 per maand bij een werkweek van 36 uur per week. Inschaling vindt plaats op basis van je relevante kennis of ervaring. Bij het ontbreken van relevante kennis of ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast;
  • Keuzebudget: je hebt een individueel keuzebudget (IKB) van 16,50% van je salaris, waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstelt. Je kan het budget laten uitbetalen, in extra vrije dagen omzetten of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie;
  • Verlof: je krijgt 144 vakantie- en 64 IKB-uren bij 36 uur;
  • Pensioen: je pensioen is goed geregeld via het ABP;
  • Doorgroeimogelijkheden: wij hebben een laagdrempelig en uitgebreid opleidingsbeleid. Je hebt volop doorgroeikansen om je kennis te vergroten en jezelf te ontwikkelen. Blijven leren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk, staat centraal;
  • Thuiswerken: je houdt werk en privé goed in balans. Bijvoorbeeld door gedeeltelijk thuis te werken. Je werkt tenminste twee dagen per week op kantoor voor een goede samenwerking en verbinding met je collega’s. Uiteraard ben je alle dagen welkom om op kantoor te werken.
  • Arbovoorzieningen: Je krijgt de arbovoorzieningen om thuis en op kantoor gezond te blijven werken. Denk hierbij aan een laptop, telefoon, bureaustoel, verstelbaar bureau, beeldscherm en ook een Noise Cancelling Headphone;
  • Reizen: je reist gratis voor je werk met een OV-kaart (2e klas);
  • Extra: je hebt goede regelingen voor (betaald) geboorteverlof en ouderschapsverlof en er is een laagdrempelig en toereikend opleidingsbeleid. Hierbij vinden wij persoonlijke ontwikkeling minstens zo belangrijk.

Wat we van jou verwachten.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die beschikbaar is voor minimaal 24 uur per week en in de onboardingsperiode 36 uur per week.  Je bent inzetbaar tijdens de openingstijden van het RSC: van maandag tot en met donderdag van 08:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 08:00 uur tot 17:30 uur.

Heb jij:

  • een mbo-niveau 4 opleiding afgerond;
  • ruime ervaring met computersystemen en het werken met en schakelen tussen meerdere programma’s;
  • minimaal 1 jaar recente ervaring in een soortgelijke functie binnen de klantcontactsector of de Rechtspraak;
  • een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift?

Kun jij:

  • snel je aandacht richten op de verschillende vragen en hiertussen schakelen;
  • goed samenwerken;
  • klantgericht en zorgvuldig werken?

Waar kom je te werken

Het LDCR

Bij het Landelijk Dienstencentrum voor de Rechtspraak draait alles om jouw expertise. Waarom? Omdat jouw unieke kennis bijdraagt aan een betrouwbare rechtspraak die voor iedereen toegankelijk is. Vanuit een centrale organisatie ondersteun je samen met andere professionals rechtbanken, hoven en bijzondere colleges in de bedrijfsvoering. Van financiële taken tot inkoop en van data-analyse tot websitebeheer en arbeidsjuridisch advies: jouw bijdrage maakt het verschil.

Wij geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaringen. Zo dragen we niet alleen bij aan een rechtvaardige samenleving, maar ook aan een werkomgeving waarin we elkaar aanmoedigen om te groeien.

Team RSC Telefonie

Als Medewerker telefonie werk je in het Rechtspraak Servicecentrum (RSC). RSC Telefonie zet zich dagelijks in om burgers, rechtzoekenden en professionele partijen telefonisch te woord te staan over de rechtspraak in het algemeen. Ook biedt RSC Telefonie ondersteuning bij digitaal werken en specifieke rechtsgebieden van de rechtbank. We geven geen juridisch advies. Samen met een team van ongeveer 35 enthousiaste collega’s zet je je dagelijks in om mensen snel, deskundig en persoonlijk te woord te staan via de telefoon. Zo dragen jullie bij aan een toegankelijke, betrouwbare Rechtspraak.

Jouw loopbaan

We zien graag dat je jouw vaardigheden en talenten ontwikkelt. Er is daarom veel ruimte voor het volgen van trainingen en opleidingen voor inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Solliciteren bij de Rechtspraak

We zoeken 4 medewerkers telefonie die per 3 februari 2025 bij ons kunnen starten. De sollicitatieprocedure bij de Rechtspraak loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk over jou te weten komen, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1. Sollicitatie en selectie
Solliciteren is mogelijk tot en met 17 november 2024. We beoordelen je CV en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

2. Een online klikgesprek

We voeren eerst digitaal een gesprek om elkaar te leren kennen. Deze gesprekken vinden plaats op 25 en 26 november 2024. Hierna hoor je of je een uitnodiging krijgt voor het tweede gesprek op kantoor.

3. Sollicitatiegesprekken
De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 2, 3 of 4 december 2024.

4. Arbeidsvoorwaarden
Zijn we een match? Dan volgt een arbeidsvoorwaardengesprek en heten we je graag welkom bij het Landelijke Dienstencentrum voor de Rechtspraak!

Enthousiast, maar wil je eerst meer weten voordat je jouw sollicitatie verstuurt? Neem contact op met vacatures.ldcr@rechtspraak.nl.

Het inwinnen van referenties behoort tot de procedure. Bij indiensttreding vragen we je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.


Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Cissy van der Maat

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Cissy van der Maat

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Dienstencentrum Rechtspraak