Vacature Rechtspraak

Manager administratie Familie- en Jeugdrecht

Als enthousiaste manager verbind jij moeiteloos juridische en administratieve processen, schakel je snel tussen operationele coaching, ondersteuning èn strategische gesprekken. En dat alles binnen een juridische organisatie met een groot maatschappelijk belang. Spreekt dit je aan? Solliciteer!
Rechtbank Gelderland: locatie Arnhem | Walburgstraat 2-4

HBO
32 tot en met 36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 4.024,11 – € 6.110,94

Dit doe je bij de rechtbank Gelderland

Als manager administratie schakel je soepel tussen operationele coaching, ondersteuning en strategische gesprekken. Samen met je collega’s in het MT en met managers van andere clusters binnen de rechtbank Gelderland werk je aan een goed lopende afdeling en organisatie brede portefeuilles binnen de Rechtspraak.

Daarnaast:

  • Draag je, met jouw team, bij aan een goede en efficiënte inrichting van het werk;
  • Zorg je samen met je collega’s in het MT voor het integraal management van de afdeling Familie- en Jeugdrecht;
  • Krijg je de ruimte om nieuwe initiatieven en nieuwe ontwikkelingen door te voeren;
  • Begeleid je je team in de verandering naar volledig digitaal werken;
  • Stimuleer je de samenwerking tussen de medewerkers in je team, die op twee kantoorlocaties werken en draag je met hen zorg voor het uniformeren en optimaliseren van de digitale werkprocessen;
  • Houd je je bezig met strategische personeelsplanning en het coachen van je team.
     

Jouw rol is ook om veranderprocessen in goede banen te leiden. Je team continu te laten verbeteren en tegelijkertijd hun zelfredzaamheid en eigenaarschap te stimuleren. Tot slot ben je positief kritisch ten opzichte van je eigen werk en handelen en die van de organisatie en je collega’s. Denk jij dat het anders of beter kan? Dan ben jij in staat om iemand, op basis van feiten en goede argumenten, te overtuigen van de richting waar je naartoe wilt.

Het managementteam kenmerkt zich door een nauwe, collegiale samenwerking. De sfeer is informeel. Digitalisering, vitaliteit en tijdige rechtspraak zijn de belangrijkste drie thema’s voor de komende jaren. Binnen onze organisatie heb je direct contact met het bestuur, wat zorgt voor korte communicatielijnen.

Kortom, een veelzijdige, interessante en bovenal leuke functie!

Een bijzondere baan omdat…

  • De Rechtspraak een unieke werkgever is – er is er maar één zoals wij.
  • Je als manager administratie een cruciale rol speelt in het begeleiden en ondersteunen van je team.
  • Je actief bijdraagt aan de toekomst van de Rechtspraak door samen met collega-managers te werken aan thema’s als digitalisering, organisatieontwikkeling en tijdige rechtspraak.
  • Je werkt in een informele en collegiale omgeving met korte lijnen naar het bestuur, wat zorgt voor een unieke samenwerking en directe impact op de samenleving.
     

Pluspunten van deze functie

Cao: de functie valt onder de CAO RIJK. Kijk voor meer info op www.caorijk.nl.
Contract: een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.
Salaris: afhankelijk van je opleiding en werkervaring word je ingeschaald in schaal 11 (maximaal € 6.110,94 op basis van 36-uur).
Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP waarvan (een van de grootste pensioenfondsen van Nederland)
Vakantiedagen: naast je wettelijke 144 wettelijke vakantie-uren bieden wij je 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uur
Thuiswerken: Je houdt werk en privé prima in balans, bijvoorbeeld door gedeeltelijk thuis te werken Voor de dagen dat je thuis werkt ontvang je een thuiswerkvergoeding evenals een bijdrage aan noodzakelijke voorzieningen om een ergonomische verantwoorde thuiswerkplek in te richten.
Keuzebudget: 16,50%  van je bruto jaarsalaris om je eigen arbeidsvoorwaarden samen te stellen. Zoals het kopen van verlof, het aanschaffen van een fiets of het verduurzamen van je woning,.
Reiskosten:  de Rechtspraak stimuleert reizen met het OV. Je krijgt een OV-kaart waarmee je gratis voor je werk reist (2e klas).
Standplaats: Je standplaats is Arnhem, maar een deel van je team is gevestigd in Zutphen. We verwachten dat je je werkweek flexibel verdeelt tussen werken in Arnhem en Zutphen.

Wat we van jou verwachten

Ben jij een veelzijdige manager die een zakelijke aanpak weet te combineren met een menselijke benadering? En voel jij je thuis in een maatschappelijke en resultaatgerichte organisatie? . Jouw stijl kenmerkt zich door mensen met elkaar te verbinden, initiatief te nemen, lef te tonen en waar nodig knopen door te hakken. Stilstaan is niets voor jou, jezelf blijven ontwikkelen, bijvoorbeeld door het volgen van managementopleidingen en -trainingen, is voor jou vanzelfsprekend. Je houdt ervan initiatief te nemen en samen uitdagingen aan te gaan en je gaat voor de beste oplossing voor de organisatie waar je werkt. Zelfs als dat niet de makkelijkste weg is.

Kun jij:

  • mensen op een natuurlijke wijze mee krijgen met je positieve energie;
  • sensitiviteit behouden voor wat er speelt binnen je afdeling en binnen de organisatie met oog op resultaat voor de samenleving;
  • relaties aangaan en onderhouden op alle niveaus van de organisatie;
  • creatief meedenken over de toekomst en dit faciliteren;
  • de visie van onze rechtbank gemakkelijk vertalen naar een goed perspectief voor je team en naar een concreet, toekomstgericht beleid voor de administratie;
  • afspraken zodanig bewaken dat deze realistisch en doelmatig zijn, en kun jij deze, indien nodig, aanpassen op basis van urgentie, belang en externe ontwikkelingen.
     

Heb jij:

  • minimaal een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld richting bedrijfskunde of bedrijfseconomie;
  • ruime ervaring met leiding geven aan (administratieve) professionals in een administratieve, dienstverlenende en zakelijke omgeving;
  • cijfermatig inzicht;
  • een coachende en faciliterende stijl van leidinggeven;
  • het strategisch inzicht en het vermogen ons beleid te vertalen naar het primaire proces.

Waar kom je te werken?

Rechtbank Gelderland
De filosofie van de rechtbank Gelderland kan samengevat worden in drie woorden: vertrouwen, verantwoordelijkheid en verbinding

Familie- en Jeugdrecht
Het Cluster Familie- en Jeugdrecht staat klaar voor het behandelen van echtscheidingsverzoeken en alles wat daarbij komt kijken, zoals het vaststellen en aanpassen van omgangsregelingen, alimentatie en ouderlijk gezag. Daarnaast pakken we belangrijke jeugdbeschermingszaken op, zoals ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing van kinderen, en kwesties rond gedwongen zorg. Jouw team speelt een cruciale rol door te zorgen voor nauwkeurige documentvoorziening en het verstrekken van duidelijke informatie aan rechtzoekenden, instanties en collega’s. Ook de administratieve voorbereiding, verwerking en afronding van zaken is bij hen in goede handen. Er wordt nauw samengewerkt met de teams met rechters en gerechtsjuristen.

Solliciteren

Ben je op zoek naar een functie waarin je veelzijdigheid en uitdaging vindt binnen jouw vakgebied, en wil je graag bijdragen aan een rechtvaardige samenleving? Dan is deze vacature bij onze rechtbank Gelderland wellicht iets voor jou. Je kunt solliciteren tot en met 27 oktober 2024.

Heb je nog vragen voordat je solliciteert of wil je een (digitale) kop koffie drinken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Mascha van Houten, sr. adviseur werving & selectie via 06-528 30 273. Houd er rekening mee dat een assessment onderdeel kan uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Nieuwsgierig naar de rechtbank Gelderland als jouw toekomstige werkgever? Bekijk onze korte film via deze link de Rechtspraak als werkgever – Werken bij de Rechtspraak

Wij streven naar diversiteit in ons team en nodigen kandidaten met diverse achtergronden van harte uit om te solliciteren.

Privacy

De privacyverklaring op www.werkenbijderechtspraak.nl/privacy is op onze vacatures van toepassing.

Screening

Om ervoor te zorgen dat de start zo succesvol mogelijk verloopt, voeren we vanuit goed werkgeverschap, een screening uit. Op deze manier kunnen we er zeker van zijn dat we op alle vlakken een goede match zijn en een langdurige werkrelatie kunnen opbouwen. Deze screening wordt uitgevoerd door Validata klik op deze link voor meer informatie.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Gelderland