Vacature Rechtspraak

Stage beveiliger Almelo

Werken bij de Rechtspraak betekent werken aan een rechtvaardige samenleving. Wil jij als stagiair beveiliger ook een bijdrage leveren? Bekijk dan de vacature!
Rechtbank Overijssel: locatie Almelo | Egbert Gorterstraat 5

MBO
36 uur
Stage
€ 749,00

Stage beveiliger Almelo

Wat je gaat doen

Als stagiair ondersteun je bij allerlei werkzaamheden van een beveiliger. Denk hierbij aan de beveiliging van het gerechtsgebouw op de diverse locaties, het bedienen van de scanstraat en verschillende bezoekers verwijzen naar bijvoorbeeld balies in het gebouw.

Daarnaast draai je mee op de meldkamer, als centralist. Dit houdt onder andere in dat je bezoekers toegang verleent tot het gebouw. Je bent het eerste aanspreekpunt en loopt mee met de openings- en sluitrondes.

Wat we je bieden

Een werkomgeving waar iedereen zich thuis voelt en er ruimte is om te leren. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent. Ook in jouw rol maak je het verschil tussen recht en onrecht.

Een stageplek vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. We bieden je:

  • Een fulltime stage op basis van 40 uur per week op de locatie Almelo (minimaal 640 uur).
  • Een stagevergoeding van €749 per maand bij een fulltime stageweek. 
  • 160 vakantie-uren op jaarbasis bij een stage van 40 uur per week.

Wat we van je vragen

  • Je bent minimaal 18 jaar;
  • Je volgt de opleiding beveiliging niveau 2;
  • Je bent servicegericht en klantvriendelijk;
  • Je communiceert (zowel mondeling als schriftelijk) in helder, duidelijk en correct Nederlands;

De rechtbank Overijssel

Rechtbank Overijssel biedt rechtvaardige, moderne en toekomstbestendige rechtspraak die anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen. Rechtsprekende instanties wekken aan de buitenkant wellicht een wat formele indruk. Een blik achter de schermen leert dat onze rechtbank Overijssel vooral een boeiende organisatie is. Een organisatie dat volop uitdagingen biedt aan collega’s, met of zonder juridische achtergrond. En waar iedereen bijdraagt aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. We houden ons bezig met zaken die dagelijks in de belangstelling staan en waarbij de rechtzoekende centraal staat. Kortom: interessant en maatschappelijk werk binnen een lerende organisatie die in ontwikkeling is.

Team publieke dienstverlening

Dit team bestaat uit een teamleider, twee coördinatoren en 34 bode/beveiligers, verdeeld over drie locaties, Almelo, Zwolle en Enschede, die met elkaar verantwoordelijk zijn voor het onderdeel publieke dienstverlening. Samenwerking en feedback is daarbij belangrijk. Van iedereen wordt verwacht dat die zich pro-actief opstelt, praktisch is en gericht is op optimalisering van de dienstverlening aan onze rechtzoekenden.

Interesse?

Wil je een bijdrage leveren aan het functioneren van de rechtsstaat? Dan is deze stage bij de Rechtspraak echt iets voor jou.

Solliciteer direct via onderstaande button. Voor informatie over de functie en de rechtbank kun je contact opnemen met Martina Stathi via m.stathi@rechtspraak.nl.

Onze rechtbank stelt hoge eisen aan integriteit en voordat je kunt beginnen met je stage, moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Overigens hoef je deze verklaring pas aan te vragen als je duidelijkheid hebt over een stageplaats. Je krijgt dan vanzelf de email met de benodigde link.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Loranne Schuiringa

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Loranne Schuiringa

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Overijssel