Vacature Rechtspraak

Medewerker Beveiliging, Bewaking & Vervoer

Rechtbank Amsterdam | Parnassusweg 280

MBO
36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 2.866,04 – € 3.564,01

Een baan in een dynamische omgeving met maatschappelijke impact? Die vind je bij de rechtbank Amsterdam! Als medewerker Beveiliging, Bewaking & Vervoer (ook bekend als parketpolitie) krijg jij de unieke kans om samen met je team de veiligheid in en rondom de rechtbank te waarborgen. Geen dag is hetzelfde in deze veelzijdige functie.  

Ben jij klaar om een belangrijke rol te spelen in het handhaven van de rechtsorde? Solliciteer nu en maak deel uit van ons team dat elke dag werkt aan een veilige en rechtvaardige samenleving!

Wat ga je doen?

Team BB&V is een hecht team van circa 100 medewerkers en werkzaam op de rechtbank, het gerechtshof en aanverwante locaties (zoals de Bunker). Het is een divers team, waarin samenwerking belangrijk is en iedereen op elkaar kan vertrouwen en voor elkaar klaarstaat.

In deze functie is geen dag hetzelfde. Enkele voorbeelden van werkzaamheden zijn:

  • Bewapende beveiliging en bewaking van alle procespartijen, medewerkers en bezoekers in de rechtbank, middels toegangscontrole en surveillance;
  • Arrestanten opvangen, fouilleren en insluiten in het cellencomplex;
  • Optreden bij calamiteiten;
  • Begeleiden van de arrestanten naar de zitting of het verhoor;
  • Beveiligen van alle aanwezigen in de rechtszaal;
  • Bieden van servicegerichte ondersteuning aan medewerkers en bezoekers rond en tijdens de zitting;
  • Verzorgen van vervoer van arrestanten tussen politiebureaus en de rechtbank.

Bekijk in het onderstaand filmpje de dag van een BB&V Medewerker:

Rondleiding en loopbaanevent

Ben je benieuwd of de functie iets voor jou is? Sluit dan vooral aan bij een van onze rondleidingen! Tijdens de rondleiding vertellen we je meer over de rechtbank, de functie en krijg je een indruk van hoe het is om deel uit te maken van Team BB&V.

De rondleidingen vinden plaats op dinsdag 29 oktober, dinsdag 12 november, dinsdag 26 november en dinsdag 10 december van 8:00 tot 10:00 uur.

Je kunt je voor de rondleiding aanmelden bij Rick Koopman via rick.koopman@rechtspraak.nl of 06-18309293.

Wat bieden we je?

  • Een tijdelijk contract van 1 jaar, met intentie tot vast bij goed functioneren;
  • Een salaris in schaal 6 tussen €2.866,04 en €3.564,01 op basis van 36 uur;  
  • Een rooster waarin je alleen van maandag t/m vrijdag wordt ingezet en bij uitzondering 1 à 2 keer per jaar in het weekend;
  • Betekenisvol werk, je levert een bijdrage aan een rechtvaardige samenleving;
  • De opleiding omgaan met de toegestane geweldsmiddelen en de BOA opleiding;
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,5% van je bruto maandsalaris. Met dit IKB kun je keuzes maken die passen bij je eigen wensen. Zo kun je je budget laten uitbetalen of gebruiken voor fiscaalvriendelijke doelen, zoals een fiets of studie of het opnemen van extra uren;
  • Verlof: 144 + 64 Individuele Keuze Budget (IKB) uren p/jr. Daarnaast is er een mogelijkheid om compensatieverlof op te bouwen;
  • Pensioenopbouw bij het ABP;
  • Verschillende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk;
  • Andere gunstige arbeidsvoorwaarden zoals: voordelig deelnemen aan bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werktijden

Je bent flexibel en inzetbaar op diverse diensten van maandag t/m vrijdag. Je draait een 8-weeks rooster, waarin diensten per week rouleren, die om 08.00/08.30/09.00/10.00/10.30 uur aanvangen. Het rooster is tijdig bekend.

Opleiding

Je wordt vanaf je start voor de duur van enkele weken gekoppeld aan een ervaren medewerker BB&V. Daarnaast volg je in het eerste jaar een externe 5-weekse opleiding (Aanhouding en Zelfverdediging en schietvaardigheid) en word je intern begeleid om te slagen voor het BOA-examen. Mocht je al over opleidingscertificaten voor specifieke geweldsmiddelen beschikken of je BOA al hebben, dan bestaat er een mogelijkheid tot vrijstelling van deze onderdelen.

Wat vragen we van je?

  • Je beschikt over mbo werk- en denkniveau.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.
  • Je bent zelfverzekerd en hebt aantoonbare ervaring met de-escalerend optreden, het analyseren van situaties (waaronder profiling) en het ondernemen van acties hierop.
  • Je bent stressbestendig, in hectische situaties blijf je kalm.
  • Je bent bereid de opleiding BOA (buitengewoon opsporingsambtenaar, Domein VI Generieke Opsporing) te behalen of je bent al in bezit van dit diploma.

Voordat je in dienst kunt treden ben je verplicht om een Verklaring Omtrent Gedrag Politiegegevens (VOG-P) te overleggen.

Interesse?

Solliciteren kan  via de sollicitatiebutton onderaan deze pagina. Graag ontvangen wij jouw CV (zo volledig mogelijk wat betreft opleiding en werkervaring) en jouw motivatie voor de functie van medewerker BB&V bij de rechtbank Amsterdam.

Na jouw sollicitatie ontvang je binnen drie weken een reactie of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Na het kennismakingsgesprek volgt een sporttest en een tweede gesprek.

De sporttest bestaat uit twee onderdelen: Conditioneel (buiten) en Krachtsoverdracht (DoJo). Een redelijk tot goede basisconditie is vereist om de sporttest te kunnen voltooien.

* Verplichte VWNW kandidaten hebben voorrang op andere sollicitanten. Graag een kopie van de aanwijzingsbrief toevoegen.  

* Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.* Acquisitie stellen we niet op prijs. Delen is prima, doorplaatsen liever niet.

Meer informatie?

Heb je vragen over de functie, de sporttest of wil je een afspraak maken om een keer te komen kijken, dan kan je contact opnemen met Rick Koopman via rick.koopman@rechtspraak.nl of 06-18309293 (via telefoon, sms of Whatsapp).

Meer informatie over onze organisatie vind je hier:

www.rechtspraak.nl

www.werkenbijderechtspraak.nl

Bekijk ook onze social media-accounts om ons beter te leren kennen:

De Rechtspraak is al twee jaar achtereen opgenomen in de Top 50 Favoriete werkgevers. Daar zijn we trots op. We werken binnen de rechtbank Amsterdam actief aan een omgeving waarin alle collega’s zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. Naast jouw talenten, ervaring en motivatie maakt ook jouw identiteit onze organisatie rijker, innovatiever en leuker. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Monique van Wees

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Monique van Wees

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Amsterdam