Werken bij de rechtbank Amsterdam

De rechtbank Amsterdam staat in dienst van de samenleving. Eerlijk, onafhankelijk en onpartijdig: zo maakt de rechtbank het verschil tussen recht en onrecht, tussen vertrouwen en wantrouwen, tussen recht voor iedereen en het recht van de sterkste. Rechtspraak maakt samenleven mogelijk.

Werken bij de rechtbank Amsterdam

Werken bij de rechtbank Amsterdam betekent werken in een unieke, dynamische en grootstedelijke omgeving met veel afwisseling en interessante zaken midden in de actualiteit. Samen met rechters, gerechtsjuristen, medewerkers op de administratie, gerechtsbodes, parketpolitie en stafmedewerkers werden in 2022 ongeveer 116.000 zaken afgedaan.

Waar wij voor staan

De rechtbank Amsterdam streeft er naar een werkplek te zijn waar iedereen zich welkom voelt en iedereen zichzelf kan zijn. De diversiteit van de samenleving ziet de rechtbank graag terug in haar medewerkers. Wij omarmen de verschillen en zijn ervan overtuigd dat diversiteit bijdraagt aan een nog betere rechtspraak. Samen brengen wij het recht dichter bij de samenleving en zorgen wij voor vernieuwing. Voorbeelden uit de praktijk zijn de Schuldenrechter voor zorgverzekeraars en verzekerden en de Buurtrechter in Amsterdam Zuidoost.

Vacatures, stages en traineeprogramma

Twee keer per jaar worden alle stagevacatures gepubliceerd. Ook hebben we een traineeprogramma met interessante carrièremogelijkheden binnen de rechtbank Amsterdam.

Werken bij de rechtbank Amsterdam?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Amsterdam

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Amsterdam

Benieuwd naar onze vacatures?