(Senior) rechter (tijdelijk of permanent in Maastricht of Roermond)

Limburg

In Limburg wonen ongeveer 1,1 miljoen mensen. Limburg kent een goede infrastructuur en staat bekend om enkele steden met een historisch centrum zoals Maastricht en Roermond. Maak kennis met de Bourgondische gastvrijheid, het unieke heuvelland in het zuiden en de zandverstuivingen in het Noorden, de mooie wandel- en fietsroutes langs bijvoorbeeld de Maas en de Roer en ervaar de voordelen van de internationale ligging. Steden als Hasselt, Luik, Düsseldorf en Aken zijn vlakbij.

Voor meer informatie over Limburg klik op deze link: Limburg

Organisatie

Bij de rechtbank Limburg werken ongeveer zeshonderd mensen, waarvan ongeveer 100 rechters Het bestuur van de rechtbank Limburg bestaat uit een president, tevens voorzitter van het bestuur, een rechterlijk bestuurslid en een niet-rechterlijk bestuurslid. De 5 teams in het primaire proces (rechtsgebieden) worden ieder aangestuurd door een teamvoorzitter. De teamvoorzitters worden ondersteund door één of meer hoofden juridische teams en een hoofd administratief team. Strafrecht heeft ook nog een hoofd verkeerstoren. De teamvoorzitters vallen hiërarchisch onder het rechterlijk bestuurslid. De bedrijfsvoeringteams, aangestuurd door een teamvoorzitter, vallen hiërarchisch onder het niet-rechterlijk bestuurslid.

De rechtbank Limburg staat dicht bij de burger: we leveren goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak. In de rechtbank Limburg werken bevlogen, trotse en betrokken medewerkers. Zij vormen het grootste kapitaal van onze organisatie. Daar is aandacht voor. Niet alleen aandacht vanuit de leidinggevenden, maar ook, minstens zo belangrijk, collegiale aandacht voor elkaar. Alle medewerkers dragen bij aan de professionele organisatie die we zijn, ongeacht de functie die ze uitoefenen.

In onze rechtbank vinden we het nemen van eigen verantwoordelijkheid, ruimte geven en nemen en oog voor innovatie belangrijk. Daar proberen we concreet invulling aan te geven. We hebben oog voor werkdruk, terwijl er tegelijkertijd ook resultaten moeten worden geboekt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt, plezier heeft in het werk en zichzelf kan zijn in een informele werksfeer.

De rechtbank Limburg is voor alle rechtsgebieden permanent op zoek naar:

(senior) rechters

Mocht je verhuizen een stap te ver vinden, neem dan contact op en dan kunnen we bespreken of er naast de gebruikelijke arbeidsvoorwaarden maatwerkafspraken mogelijk zijn.

Reageren

Indien je geïnteresseerd bent om tijdelijk dan wel permanent in Limburg te werken kun je bellen met de president of een mail sturen.

Een oriënterend gesprek is natuurlijk altijd mogelijk.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met mr. M.M. Bijker – Veen (tel. secretariaat: 088  361 16 58/e-mail: m.bijker-veen@rechtspraak.nl).