Gerechtshof Den Haag zoekt raadsheer met taakaccent cybercrime

Het Gerechtshof Den Haag behandelt zaken op het gebied van civiel recht, straf- en belastingrecht in hoger beroep. Het hof geeft invulling aan de kernwaarden van de appelrechtspraak: rechtsbescherming, rechtseenheid, rechtsontwikkeling, kwaliteiten tijdigheid. Het gerechtshof neemt dagelijks beslissingen die rechtstreeks van invloed zijn op onze maatschappij.

Afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht van het gerechtshof staat voor zorgvuldige, hernieuwde aandacht voor de feitenrechtspraak is en voor de toepassing van het recht (voortbouwend appel). De raadsheren werken in teams en behandelen zaken (vrijwel altijd meervoudig) in hoger beroep.

De cyberkamer behandelt complexe cybercrime-zaken, die veelal het gevolg zijn van opsporingsonderzoek door het Team High Tech Crime van de politie. In deze zaken is het openbaar ministerie vertegenwoordigd door een gespecialiseerde advocaat-generaal.

Wil je meer weten over de cyberkamer? Lees dan het interview met Christiaan Baardman voorzitter van de cyberkamer en coördinator van het Kenniscentrum cybercrime.

Functie-eisen

Je beschikt over ten minste tien jaar relevante ervaring als jurist bij voorkeur in het strafrecht en ruime ervaring als rechter. Je beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen, schrijfvaardigheden en overtuigingskracht en je ziet uit naar de collegiale samenwerking die meervoudige rechtspraak kenmerkt. Je beschikt over aantoonbare belangstelling voor informatietechnologie en hebt affiniteit met de wisselwerking tussen recht en digitale techniek. Bij voorkeur ben je bekend met regelgeving en jurisprudentie op het terrein van cybercrime en digitale opsporing. Je deelt de ambitie om onbekende rechtsdomeinen te verkennen en nieuwe rechtsvragen te identificeren en te beantwoorden.

Meer informatie?

Heb je eerst nog vragen over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met

Christiaan Baardman, voorzitter van de cyberkamer/ coördinator van het Kenniscentrum cybercrime, 06 25 65 65 02.

Solliciteren?

Indien je belangstelling hebt voor de vacature van raadsheer strafrecht/cybercrime dan kan je je schriftelijke motivatie vergezeld van een actueel CV sturen naar de president van het gerechtshof Den Haag, Marieke Koek via hrm.hof-dh@rechtspraak.nl onder vermelding van: raadsheer strafrecht/cybercrime.

Mocht je eerst een oriënterend gesprek wensen, dan kan je daarom verzoeken via ditzelfde e-mailadres.

Wanneer de procedure met je wordt voortgezet, zal worden gevraagd om namen van twee referenten op te geven.

www.rechtspraak.nl

twitter: @HofDenHaag