Het gerechtsbestuur van rechtbank Noord-Nederland is voor alle rechtsgebieden op de locaties Groningen, Assen en Leeuwarden op zoek naar meerdere:

Rechters m/v

Functieomschrijving, functie-eisen en competenties

Als zittingsrechter bereid je zaken voor en voer je de regie in het werkproces. Je leidt de behandeling van zaken ter zitting en neemt beslissingen die je vertaalt in heldere en gemotiveerde uitspraken.
We zijn op zoek naar collega’s met een afgeronde opleiding tot rechter. Als je belangstelling hebt maar nog geen lid bent van de Rechterlijke Macht, verwijzen wij je graag naar de beschikbare rio vacatures bij onze rechtbank. Voor de volledige functieomschrijving, de functie-eisen en de gevraagde competenties wordt verwezen naar het landelijk profiel rechters. Dit profiel is op te vragen via de mail: Sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl

 

Inschaling

De functie van rechter is ingedeeld in salariscategorie 9 Rechterlijke Macht. Bij een volledige werkweek (36 uur) bedraagt het salaris minimaal € 6.002,09 en maximaal € 7.741,61 bruto per maand. Dit is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.

 

Bijzonderheden en procedure

  • Detachering behoort uitdrukkelijk tot de mogelijkheden. Eveneens is de inzet als rechter-plaatsvervanger op aanwijzing bespreekbaar mits aan de formele eisen daarvoor is voldaan.
  • Van jou wordt verwacht dat je inzetbaar bent op alle drie de locaties van RNN (Groningen, Assen en Leeuwarden).
  • De selectie bestaat uit een gesprek met een benoemingsadviescommissie (bestaande uit 4 leden) en een selectiecommissie (bestaande uit 4 leden).

Voor alle medewerkers van de rechtbank Noord-Nederland geldt dat zij de Friese taal (passief) beheersen of – zo nodig – de bereidheid hebben tot het volgen van een cursus Fries verstaan en lezen.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de functie van rechter kun je contact opnemen met mr. A.R van der Winkel, president, bereikbaar via het bestuurssecretariaat: 088 361 52 06.

Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Dominique Lammers, adviseur werving&selectie, via telefoonnummer 06 21 71 55 25.

 

Interesse?

Een motivatiebrief met CV kun je per mail richten aan de afdeling W&S, t.a.v. de president van de rechtbank, e-mail: sollicitaties.rb.nnl@rechtspraak.nl

Het betreft een doorlopende vacature zonder sluitingsdatum.