Ervaren (senior) rechters rechtbank Oost-Brabant

Toe aan een nieuwe en uitdagende werkomgeving? Wij zijn op zoek naar enthousiaste en ervaren rechters voor al onze rechtsgebieden.

Bij de rechtbank Oost-Brabant werken we met zo’n 730 collega’s aan goede rechtspraak.
We zijn een organisatie met zelfbewuste medewerkers die verantwoordelijkheid krijgen en zich ook vrij voelen om initiatieven te nemen. Een organisatie waarin we samenwerken en werkplezier heel belangrijk vinden vanuit onze kernwaarden: ‘de rechtzoekende centraal’ en ‘aandacht voor elkaar; ‘we doen het samen’. Bij ons staan vertrouwen, gelijkwaardigheid en veiligheid hoog in het vaandel, worden talenten benut en is er voor iedereen ruimte om initiatieven te nemen en om te leren van fouten.

Onze organisatie bestaat uit teams in de rechtsgebieden toezicht, familie- en jeugdrecht, strafrecht, civiel recht en bestuursrecht. Daarnaast zijn er bedrijfsvoeringsteams op gebied van Control, Communicatie, Facilitaire Zaken, HRM en Bestuursondersteuning.

We behandelen op jaarbasis zo’n 100.000 zaken. Dat gebeurt in het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch (pal naast het centraal station) en in het gerechtsgebouw in Eindhoven in het centrum van de stad.

We vinden het ook belangrijk bij te dragen aan landelijke ontwikkelingen binnen de rechtspraak en we investeren in specialismen. Zo is het Landelijk Kwaliteitsbureau Curatoren, Bewindvoerders en Mentoren (CBM) bij onze rechtbank ondergebracht en hebben we een kenniscentrum erfrecht opgericht. Onze rechtbank is bovendien aangewezen om grote strafzaken van het Landelijk en Functioneel Parket te behandelen, onder meer op het gebied van fraudedelicten.

Wat we van je vragen

We zoeken ervaren rechters voor alle rechtsgebieden. Bij voorkeur heb je ervaring in 2 rechtsgebieden. Het is voor jou vanzelfsprekend om de door jouw opgedane kennis en ervaring in te zetten en te delen met je directe collega’s, de teamvoorzitter(s) en andere collega’s binnen en buiten onze rechtbank. Je komt met nieuwe ideeën, helpt collega’s op een coachende wijze bij vragen en inspireert anderen door jouw ervaring en kunde. Daarnaast
vind je het leuk betrokken te zijn bij diverse projecten van het team en/of van de rechtbank.

Wat we je bieden

Je gaat werken in het Paleis van Justitie in ‘s-Hertogenbosch (direct naast het centraal station). Onze arbeidsvoorwaarden zijn goed geregeld volgens de Wet Rechtspositie Rechterlijk Ambtenaren (WRRA):

  • salariscategorie 9 Rechterlijke Macht, bij een volledige werkweek (36 uur) is het salaris minimaal € 6.585,92 en maximaal € 8.472,28 bruto per maand;
  • verlof van 144 + 21,6 wettelijke en bovenwettelijke vakantie-uren bij een werkweek van 36 uur;
  • je krijgt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • een volledige vergoeding voor woon-werkverkeer als je reist met het openbaar vervoer (2e klas) en goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en bedrijfsfitness;
  • Naast een prettige werkplek in het Paleis van Justitie ’s-Hertogenbosch heb je ook de mogelijkheid om in overleg deels thuis te werken.


Interesse?
Wij nodigen je van harte uit om contact op te nemen met onze president Saskia Sicking en/of ons rechterlijk bestuurslid Wendy Vierveijzer. Zij vertellen je graag over onze rechtbank,
de teams en de uitdagingen waar wij voor staan. Natuurlijk ben je ook van harte
welkom om eens langs te komen.

Je kunt hiervoor bellen of mailen met het bestuurssecretariaat via 088 362 11 80 of bestuurssecretariaat.rbob@rechtspraak.nl, zij brengen je graag in contact!