Vacature Rechtspraak

Stage afdeling strafrecht (mbo)

Gerechtshof Den Haag | Prins Clauslaan 60

MBO
24 tot 32 uur
Stage

De afdeling Strafrecht van het gerechtshof Den Haag is op zoek naar mbo stagiair(e)s

Gerechtshof Den Haag

Het gerechtshof Den Haag behandelt rechtszaken in hoger beroep op het gebied van het strafrecht, belastingrecht, handelsrecht en familierecht. Bij ons gerechtshof werken ruim 300 medewerkers. De afdeling Strafrecht bestaat uit circa 160 medewerkers waarvan ongeveer de helft werkzaam is als raadsheer en de andere helft verricht (juridisch) ondersteunende werkzaamheden. De afdeling Strafrecht is verdeeld in 4 teams, waarbij in team 4 de aansturing van alle processen zijn ondergebracht die niet direct tot een arrest leiden. Ook de Verkeerstoren valt in dit team.

Kernwaarden in het hof zijn maatschappelijke oriëntatie, deskundigheid, collegiale samenwerking en een vooruitstrevende en lerende cultuur. Daarnaast vinden we een plezierige werkomgeving heel belangrijk. De lijnen zijn kort en de sfeer is informeel. Het gerechtshof Den Haag verwelkomt collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. We willen graag dat iedere collega zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Als stagiair zal je komen te werken binnen team 4 van de afdeling strafrecht. Je werkt nauw samen met de juridisch medewerkers en de raadsheren. Je bent zowel voor als na de zitting verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van de strafzaken. In het werk is een tijdige en juiste verwerking van zaken van essentieel belang en hierbij ben je gebonden aan de juridische kaders en de interne procedures. Je informeert over de voortgang van strafzaken.

De nadruk betreffende de dagelijkse werkzaamheden en taken in deze functie ligt op:

  • het completeren van dossiers door middel van het opvragen van ontbrekende stukken aan partijen;
  • het gereedmaken van dossiers voor de zitting;
  • het verwerken van binnenkomende post;
  • het verzenden van beschikkingen en arresten.
     

Wat we je bieden

  • Een stageperiode vol mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijke verder te ontwikkelen;
  • Het aantal uren per week bedraagt 24-32 uur;
  • De stagevergoeding bedraagt € 597,60 bruto per maand (op basis van een 32-urige werkweek).
     

Wat we van je vragen

Je bent bezig met een relevante mbo-4 opleiding, zoals bijvoorbeeld mbo juridische dienstverlening en je hebt interesse voor het strafrecht. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal goed. Je bent gewend om te werken met verschillende geautomatiseerde systemen. Je kunt zelfstandig werken maar in teamverband werken past ook goed bij je. Je werkt zorgvuldig, je respecteert regels en procedures en je beschikt over goede contactuele eigenschappen. Bij voorkeur is de periode van de stage begin februari 2024- juni 2025.  
 

Stagebegeleiding

De stagiair wordt – met het oog op de genoemde taken – begeleid door een vaste medewerker van de afdeling strafrecht.

De Gedragscode integriteit Rijk is van toepassing op iedereen die werkzaam is voor de Rijksoverheid, dit geldt ook voor de stagiairs. Men dient zich aan de gedragscode te houden.
 

Wil je een indruk krijgen over werken bij ons Haagse hof? Bekijk dan onze organisatievideo of kijk  bij de rubriek ‘Even voorstellen’ op onze website. Daar krijg je ook een indruk van de zaken die we behandelen.
 

Sollicitatieprocedure

Als je wilt solliciteren dan kun je je motivatiebrief en cv tot en met 10 november 2024 digitaal versturen via de sollicitatiebutton. Mocht je belangstelling hebben, reageer dan zo snel mogelijk. Indien er voldoende reacties zijn dan zal de vacature eerder sluiten.

Telefonische inlichtingen kunnen worden ingewonnen bij de Operationeel leidinggevende administratie, Sabine Hegie-Geysendorpher tel: 06-52548244.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen bij indiensttreding.
 

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken.

We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

A.A Koolhoven

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

A.A Koolhoven

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Gerechtshof Den Haag