Vacature Rechtspraak

Hoofd Juridische Ondersteuning afdeling Strafrecht

Gerechtshof Den Haag | Prins Clauslaan 60

WO
32 tot en met 36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 4.691,71 – € 6.907,67

Ben jij een ervaren, betrokken en enthousiaste jurist in het strafrecht met aantoonbare ervaring of affiniteit met leidinggeven? Solliciteer dan op deze functie bij de afdeling Strafrecht van het gerechtshof in Den Haag.
 

Gerechtshof Den Haag

Het gerechtshof Den Haag behandelt rechtszaken in hoger beroep op het gebied van het strafrecht, belastingrecht, handelsrecht en familierecht. Bij ons gerechtshof werken ongeveer 340 medewerkers. De afdeling Strafrecht bestaat uit circa 160 medewerkers waarvan ongeveer de helft werkzaam is als raadsheer en de andere helft (juridisch) ondersteunende werkzaamheden verricht. Er zijn vier juridisch inhoudelijke teams met elk een teamvoorzitter en daarnaast een Hoofd Juridische Ondersteuning (HJO).

Kernwaarden in het hof zijn maatschappelijke oriëntatie, deskundigheid, collegiale samenwerking en een vooruitstrevende en lerende cultuur. Daarnaast vinden we een plezierige werkomgeving heel belangrijk. De lijnen zijn kort en de sfeer is informeel. Het gerechtshof Den Haag verwelkomt collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. We willen graag dat iedere collega zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.
 

Wat zoeken wij?

We zijn op zoek naar een HJO voor team 3. Dit team behandelt op dit moment met name mega-zaken, fraude-, economische- en milieuzaken (FEM),  en daarnaast commune strafzaken.
 

Wat ga je doen als HJO?

Als HJO van team 3 geef je leiding aan de gerechtsjuristen en juridisch adviseurs van dit team. In de rol van HJO voer je functionerings- en beoordelingsgesprekken, treed je op als casemanager en draag je zorg voor de ontwikkeling van je medewerkers. Je bewaakt de personele bezetting, je plant en coördineert de vakinhoudelijke werkzaamheden van de juridische ondersteuning en je ziet toe op de voortgang en de kwaliteit van het werk. Je ondersteunt de teamvoorzitter in de brede zin van het woord in het aansturen van het team en neemt deel aan hofbrede overleggen en werkgroepen. Daarnaast ben je voor 50% van je werktijd werkzaam als gerechtsjurist.
 

Wat we je bieden

Een functie met mogelijkheden om je kennis verder uit te breiden en je persoonlijk te ontwikkelen. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend geregeld volgens de cao Rijk:

  • een inschaling in schaal 12 (minimaal €4.691,71 en maximaal €6.907,67 bruto per maand) afhankelijk van ervaring en op basis van 36 uren per week;
  • een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar (artikel 2.2 Arbeidsovereenkomst cao Rijk) met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd;
  • een individueel keuze budget (IKB) van 16,5% dat bestaat uit 2 delen: IKB-budget (vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering) en IKB-uren (bovenwettelijke vakantie-uren). Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen;
  • 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren bij een werkweek van 36 uren;
  • pensioenopbouw volgens het ABP;
  • goede regelingen voor ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en vergoeding woon-werkverkeer.
     

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt werkervaring als senior gerechtsjurist, waardoor je gewend bent juridische vraagstukken te analyseren en nieuwe kennis snel op te nemen en toe te passen. Je hebt ervaring met leidinggeven, dan wel het potentieel dat te ontwikkelen. Je hebt een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, een goede beheersing van de Nederlandse taal en je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zijn uitstekend. Je werkt zorgvuldig, je bent flexibel en stressbestendig en je bent in staat je werk efficiënt te organiseren. Tevens ben je een toegankelijke en verbindende collega met een zelfstandige instelling die ook in teamverband goed kan functioneren.
 

Daarnaast beschik je over een voltooide universitaire opleiding Nederlands recht, met specialisatie Strafrecht. Vanwege het belang van deze functie wordt een aanstelling van bij voorkeur 5 dagen, 36 uren verwacht.

Interesse?

Solliciteer direct via onderstaande button. Dit kan uiterlijk tot en met zondag 10 november 2024. Upload je motivatiebrief (gericht aan Linde Cramer – hoofd juridische ondersteuning) en je CV.

De sollicitatieprocedure zal bestaan uit twee gesprekken en mogelijk een assessment. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden in week 47. 

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met Linde Cramer. Voor inlichtingen over de sollicitatieprocedure: HRO.hof-den-haag@rechtspraak.nl.
 

Wil je een indruk krijgen over werken bij ons Haagse hof? Kijk dan bij de rubriek ‘Even voorstellen’ op onze website. Daar krijg je ook een indruk van de zaken die we behandelen.

Wil je meer weten over het werken als Hoofd Juridische Ondersteuning bij de afdeling Strafrecht? Lees dan het interview met Naomi Germeraad – van der Velden.

We vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overhandigen voor je indiensttreding.

Binnen de Rechtspraak weten we heel goed zelf onze kandidaten te bereiken. We reageren daarom ook niet op acquisitie of aanbiedingen van bureaus of tussenpersonen.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

A.A Koolhoven

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

A.A Koolhoven

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Gerechtshof Den Haag