Vacature Rechtspraak

Teamvoorzitter / teammanager Juridisch civiel recht

Ben je werkzaam in een leidinggevende functie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is de rol van teamvoorzitter civiel iets voor jou! Hier krijg je de unieke kans om direct bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling civiel recht en in het bijzonder van ons dynamische en hechte team.
Rechtbank Midden Nederland: locatie Lelystad | Stationsplein 15

WO
32 tot en met 36 uur
Tijdelijk, met uitzicht op een vast contract
€ 5.212,93 – € 7.747,70

Ben je werkzaam in een leidinggevende functie en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is de rol van teamvoorzitter civiel iets voor jou! In deze rol krijg je de unieke kans om direct bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling civiel recht en in het bijzonder van ons dynamische en hechte team in Lelystad.

Wat ga je doen?

Als teamvoorzitter civiel geef je leiding aan een juridisch team dat bestaat uit ongeveer 25 gerechtsjuristen. Samen met een tweede teamvoorzitter (een rechter) zorg je voor continuering van het positieve werkklimaat binnen onze unieke kleinschalige locatie in Lelystad, waar collega’s gemoedelijk, maar professioneel met elkaar samenwerken en gezamenlijk eigenaarschap nemen voor de belangrijke maatschappelijke rol die zij vervullen. Je draagt bij aan en stimuleert de bestaande samenwerking tussen team kanton en team handel evenals de samenwerking met de griffie.

Als lid van het managementteam (MT) van de afdeling civiel recht heb je een strategische rol en ontwikkel je een visie voor het lange termijnbeleid op het gebied van optimalisering van de organisatie, het kwaliteitsdenken en kwaliteitsbewustzijn binnen de afdeling. Je kunt leunen op de ervaring van de zittende MT-leden en staat er dus zeker niet alleen voor.

Verder:

  • stimuleer je dat het team zich voortdurend ontwikkelt, met plezier samenwerkt, eigen verantwoordelijkheid neemt en dat medewerkers hun kennis delen;
  • draag je zorg voor de kwaliteit en productie van het team en zorg je ervoor dat jouw teamleden hun werk professioneel kunnen blijven doen;
  • bewaak je de balans tussen kwaliteit en kwantiteit;
  • houd je je bezig met HR-gerelateerde zaken zoals opleiding en ontwikkeling van medewerkers, werving en selectie en verzuim;
  • krijg je ruimte om nieuwe initiatieven en nieuwe ontwikkelingen te bedenken en door te voeren.

De afdeling civiel recht

Bij de rechtbank Midden-Nederland bestaat de afdeling civiel recht uit 6 juridische teams en een administratief team, die vanuit de locaties Utrecht en Lelystad werken. Op de locatie Lelystad is er een team kanton en een team handel. De teams worden aangestuurd door een teamvoorzitter. Met hen vorm je het MT van de afdeling civiel recht. De sfeer binnen het MT is informeel, er wordt veel gelachen en goed samengewerkt.

Werken bij de rechtbank Midden-Nederland

Werken bij de rechtbank Midden-Nederland betekent een bijdrage leveren aan een rechtvaardige samenleving. Alle collega’s leveren daaraan een bijdrage. In onze rechtbank is ruimte om je te ontwikkelen en eigen initiatief te tonen. Het is onze overtuiging dat als je werk doet dat aansluit bij je innerlijke drijfveer en bij gedeelde waarden, je met plezier kan werken en bereid bent het beste van jezelf te geven. Wij werken met drie kernwaarden namelijk: Betrouwbaar, Lef en Samenwerken met plezier en vinden het ontzettend belangrijk dat we bij alles wat we doen nadenken of het voldoet aan onze kernwaarden.

Wil je de rechtbank Midden-Nederland alvast wat beter leren kennen? Bekijk hier onze korte bedrijfsfilm!

Wat we je bieden

Contract: een jaarcontract voor 32 – 36 uur per week, met uitzicht op een vast dienstverband.

Salaris: je komt terecht in schaal 13 (maximaal €7.747,70 bruto per maand op basis van 36 uur per week). Inschaling vindt plaats op basis van je werkervaring. 

Keuzebudget: 16,50% van je jaarsalaris om je eigen arbeidsvoorwaarden samen te stellen. Zoals het kopen van verlof, het aanschaffen van een fiets of het verduurzamen van je woning.

Vakantiedagen: 144 vakantie-uren en 64 IKB-uren. En de mogelijkheid om per jaar drie officiële feestdagen te ruilen voor drie niet-officiële feestdagen. Dit is een proef binnen onze rechtbank.

Thuiswerken: in goed overleg altijd mogelijk.

Pensioen: je bouwt pensioen op bij het ABP (een van de grootste pensioenfondsen van Nederland).

Reizen: bij de Rechtspraak stimuleren we reizen met het OV of de fiets! Je krijgt een OV-chipkaart waarmee je gratis voor je werk reist óf je kunt een fietsvergoeding aanvragen.

Ontwikkeling: we helpen je snel in het zadel als leidinggevende binnen onze rechtbank. Je krijgt daarnaast volop de kans je verder te ontwikkelen in je rol door middel van een management development traject.

Wat we van je vragen

Je hebt ruime leidinggevende ervaring en een afgeronde opleiding WO Nederlands Recht. Daarnaast ben je een verbinder en bevorder je de samenwerking. In jouw team is onderling vertrouwen een vanzelfsprekendheid. Je weet collega’s te inspireren om hun eigen bijdrage te leveren en hebt het vermogen je team te enthousiasmeren. Je bent een voortdurende verbeteraar en focust op vooruitgang. Je stuurt op resultaat en bent niet bang om te beslissen. De organisatie missie en waarden vertaal je naar concrete doelen en kaders, samen met je collega’s. Je neemt verantwoordelijkheid, reflecteert en hebt de moed om kwetsbaarheid te tonen.

Twijfel je of je geschikt bent voor deze rol? Geen punt! Maak je interesse kenbaar, dan gaan we hierover graag met je in gesprek.

Interesse?

Leuk dat je geïnteresseerd bent! Wij ontvangen graag uiterlijk 5 november 2024 jouw cv en motivatiebrief via de ‘solliciteren’ button in deze vacaturetekst.

  • Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je bellen met Patricia Messer-Dinnissen, president van rechtbank Midden-Nederland, op telefoonnummer 088 362 00 97 of Annemieke Woolthuis, teamvoorzitter civiel recht, op telefoonnummer 06 28 11 21 50.
  • Bij vragen over de procedure kun je contact opnemen met Emma Schut, medewerker P&O, via recruitment.rb-mnl@rechtspraak.nl of 06 27 38 92 40.
  • Het 1e en 2de gesprek vindt begin november (waarschijnlijk 7 november) plaats. Het 3de gesprek is met het bestuur van onze rechtbank. Ben je niet beschikbaar op de aangegeven datum? Wij kijken graag naar een passend moment.
  • Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

De rechtbank Midden-Nederland wil een organisatie zijn waar iedereen welkom is. We geloven dat de kracht van diversiteit de kwaliteit van ons werk verhoogt. Jouw unieke perspectief is daarbij waardevol. We zijn benieuwd naar jouw persoonlijke verhaal, je kwaliteiten en je werk- en levenservaring.

Referenties worden opgevraagd en we vragen je altijd een Verklaring Omtrent Gedrag te overhandigen bij indiensttreding.

Solliciteer direct

Benieuwd of deze vacature bij jou past?

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

Solliciteer direct

Deel deze vacature

Benieuwd of een vacature bij jou past?

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures

Meld je aan voor de vacature-alert en ontvang de nieuwste vacatures via e-mail.

 Rechtbank Midden-Nederland