Raadsheer-plaatsvervanger bij het hof ’s-Hertogenbosch, teams Strafrecht

Het Hof ‘s-Hertogenbosch is opzoek naar Raadsheer-plaatsvervangers in strafzaken

Ben jij een jurist met ruime en aantoonbare ervaring (minstens 10 jaar) op het gebied van strafrecht? Dan kun je bij ons je loopbaan een impuls geven door als raadsheer-plaatsvervanger deel te nemen aan meervoudige strafzittingen. Een mooie gelegenheid om deel te nemen aan de wereld van de rechtspraak. Deze functie is uitermate geschikt voor ervaren juristen die met behoud van hun eigen hoofdbaan met regelmaat willen deelnemen aan het rechterlijke werk bij het hof.  Het werk van raadsheer-plaatsvervanger is goed te combineren met een functie bij de universiteit, in de advocatuur of met de functie van rechter, omdat het een functie voor een aantal uren per maand is.  Ook gepensioneerde collega’s uit de rechterlijke macht tot 70 jaar zijn welkom bij ons.
We zorgen voor een inwerk- en begeleidingstraject en voor de noodzakelijke cursussen.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een goede kennis van het rechtsgebied strafrecht;
  • Je hebt goede kennis van het strafprocesrecht, je houdt je vakliteratuur bij en volgt de door ons aangeboden cursussen;
  • Je bent flexibel en minstens één keer per maand inzetbaar.
  • Je bent niet actief als advocaat of als rechter in ons ressort;
  • Je bereidt de zittingen goed voor en kijkt samen met de andere raadsheren waarmee je de zitting doet, de arresten na.

Interesse?

Neem contact op met onze managementassistentes  (088 361 18 24) om een oriënterend gesprek in te plannen met één van de teamvoorzitters.
Wil je graag met iemand spreken die momenteel raadsheer-plaatsvervanger is bij ons team, neem dan via hetzelfde telefoonnummer contact op met mr. Jeanette Satink.

De Landelijke selectiecommissie voor de rechtelijke macht (LSR) toetst de sollicitatieaanmelding op grond van de verstrekte schriftelijke informatie en de (ambtshalve) ingewonnen inlichtingen omtrent de kandidaat. Een psychologisch onderzoek en een gesprek met de Grote Commissie LSR maken deel uit van de selectieprocedure.

Over ons

In de twee teams strafrecht van het hof ’s-Hertogenbosch werken ruim 150 medewerkers binnen en buiten de rechtszaal aan een rechtvaardige samenleving. We zetten ons in voor een toegankelijke, tijdige en transparante rechtspraak voor iedereen. Integriteit van al onze medewerkers is voor ons een vereiste. Wij vinden het belangrijk dat iedereen die bij ons werkt zich thuis voelt en plezier heeft in het werk. We streven ernaar onze organisatie een afspiegeling te laten zijn van onze maatschappij.  Meer informatie over het gerechtshof ‘s-Hertogenbosch vind je op Werkenbijderechtspraak.nl of neem een digitaal kijkje in het Paleis van Justitie in ’s-Hertogenbosch.