Charlotte over het Traineeship bij IVO Rechtspraak

Ik ben Charlotte, 26 jaar oud en in april 2021 ben ik begonnen met het traineeship van IVO Rechtspraak. Ik werk als ontwerper/informatie analist bij de Module Onderzoeken. Hierbij ben ik eigenlijk de schakel tussen aan de ene kant de gebruikers, de RC’s en griffiers, en aan de andere kant het ontwikkelteam. Inhoudelijk sluit dit werk erg goed aan op de bachelor ‘Informatiekunde’ en master ‘Business Informatics’ die ik heb afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het dan ook heel gaaf en leerzaam om deze, en nieuwe, kennis toe te passen in de praktijk.

Wat ik zo leuk vind aan het traineeship is dat je in een korte tijd veel collega’s leert kennen die in dezelfde fase als jij zitten. Het is fijn om dan ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen omdat het als een vertrouwde omgeving voelt. De vele uitjes die georganiseerd worden met de andere (oude) lichtingen geven ook wel aan hoe hecht de trainees onderling zijn. Daarnaast is het erg leerzaam en leuk om soft skills cursussen te volgen omdat deze juist niet inhoudelijk, maar op een andere manier aan je werk bijdragen.

Je zou echt bij IVO moeten solliciteren omdat er de mogelijkheid wordt gegeven om op zoek te gaan naar een functie die echt bij jou past.

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Sytske – juridisch adviseur

Ik wil mensen helpen, daarom ben ik rechten gaan studeren. Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik advocaat zou worden; inmiddels heb ik gemerkt dat je vanuit de Rechtspraak ook heel veel voor mensen kunt betekenen.

Timo Poppema – gerechtsauditeur

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.