Charlotte over het Traineeship bij IVO Rechtspraak

Ik ben Charlotte, 26 jaar oud en in april 2021 ben ik begonnen met het traineeship van IVO Rechtspraak. Ik werk als ontwerper/informatie analist bij de Module Onderzoeken. Hierbij ben ik eigenlijk de schakel tussen aan de ene kant de gebruikers, de RC’s en griffiers, en aan de andere kant het ontwikkelteam. Inhoudelijk sluit dit werk erg goed aan op de bachelor ‘Informatiekunde’ en master ‘Business Informatics’ die ik heb afgerond aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het dan ook heel gaaf en leerzaam om deze, en nieuwe, kennis toe te passen in de praktijk.

Wat ik zo leuk vind aan het traineeship is dat je in een korte tijd veel collega’s leert kennen die in dezelfde fase als jij zitten. Het is fijn om dan ervaringen en tips met elkaar uit te wisselen omdat het als een vertrouwde omgeving voelt. De vele uitjes die georganiseerd worden met de andere (oude) lichtingen geven ook wel aan hoe hecht de trainees onderling zijn. Daarnaast is het erg leerzaam en leuk om soft skills cursussen te volgen omdat deze juist niet inhoudelijk, maar op een andere manier aan je werk bijdragen.

Je zou echt bij IVO moeten solliciteren omdat er de mogelijkheid wordt gegeven om op zoek te gaan naar een functie die echt bij jou past.

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Data worden toegankelijk voor rechtbanken, door Milou

‘Als IT-trainee business intelligence bij de Rechtspraak zet ik data om in waardevolle visuele informatie. Zo heb ik meegewerkt aan een dashboard voor juridisch medewerkers en rechters van alle rechtbanken. Ik leer snel en veel, met hulp van mijn collega’s en training en opleiding. De Rechtspraak is een fijne organisatie om voor te werken. Het gaat er om mensen, je wordt gewaardeerd.’