Stage bij rechtbank Rotterdam: ontdek jouw toekomst!

Ben jij een gepassioneerde MBO, HBO- of universitaire student die droomt van een carrière in de Rechtspraak? Zoek niet verder. De rechtbank biedt een unieke kans voor ambitieuze stagiaires om een kijkje te nemen achter de schermen van ons rechtssysteem en een waardevolle bijdrage te leveren aan een rechtvaardige samenleving.

Waarom kiezen voor een stage bij onze rechtbank?

  • Dompel jezelf onder in de praktijk: je krijgt de mogelijkheid om ervaring op te doen in een dynamische juridische omgeving. Van het bijwonen van zittingen tot het ondersteunen van rechters; onze stages bieden een boeiende inkijk in het dagelijkse leven van juridische professionals.
  • Leer van de besten: werk zij aan zij met ervaren rechters, gerechtsjuristen of administratieve medewerkers die graag hun kennis en wijsheid met jou delen. Dit is jouw kans om te leren van de besten in het vak en je juridische talent naar een hoger niveau te tillen.
  • Ontwikkel je professionele netwerk: een stage bij rechtbank Rotterdam opent deuren naar een wereld aan professionele mogelijkheden. Je bouwt niet alleen waardevolle connecties op binnen de juridische community, je krijgt ook de kans om te netwerken met studenten en professionals.
  • Een stimulerende leeromgeving: onze stageprogramma’s zijn ontworpen om je professioneel uit te dagen en je creativiteit te stimuleren. We geloven in de kracht van diversiteit en moedigen je aan om actief deel te nemen aan discussies en nieuwe ideeën aan te dragen.
  • Impact op de maatschappij: je maakt deel uit van een organisatie die daadwerkelijk impact heeft op de samenleving. Met jouw werk draag je bij aan eerlijke, onafhankelijke en onpartijdige rechtspraak.

We hebben ook korte en lange stages bij bedrijfsvoering, zoals bij communicatie, HR en facilitair.

Interesse?

Ben jij klaar om de stap te zetten naar een carrière in de Rechtspraak? Kom stage lopen bij de rechtbank en ontdek de spannende wereld van het recht van binnenuit.

We hebben stageplekken voor MBO-, HBO- en WO-studenten. In april en oktober zetten we de stagevacatures open.

Heb je een speciale stagewens of wil je meer weten? Mail naar: stage.bedrijfsvoering.rotterdam@rechtspraak.nl t.a.v. Angelica Tirtosentono.

Meer informatie over de rechtbank vind je op Rechtbank Rotterdam – Werken bij de Rechtspraak