(Senior) Rechter Ondermijningskamer

De rechtbank Zeeland-West-Brabant biedt rechtspraak van niveau op maat en met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en opvattingen. Snel, toegankelijk en deskundig. De rechtbank is zichtbaar en bereikbaar in Zuidwest Nederland met zittingen op vier locaties: Breda, Middelburg, Bergen op Zoom en Tilburg.

Werken bij deze rechtbank betekent werken in een professionele en efficiënte organisatie van ruim 750 professionals. Onafhankelijk, omgevingsbewust en eigentijds. De rechtbank is een lerende organisatie en investeert voortdurend in kennis en vaardigheden.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant is op zoek naar een

(Senior) Rechter Ondermijningskamer

Word je graag uitgedaagd door grote strafzaken en complexe strafdossiers? Vind je het leuk om regie te voeren in omvangrijke strafzaken met veel procespartijen? Werk jij graag in een vaste MK-samenstelling met ervaren rechters en griffiers? Al deze aspecten komen samen in de drie jaar geleden opgerichte Ondermijningskamer (OMK). Deze kamer behandelt en voert regie op zaken met meestal meerdere verdachten die worden verdacht van betrokkenheid bij (in georganiseerd verband) drugsdelicten een daarmee samenhangende geweldsdelicten en vermogensdelicten zoals witwassen. Bij die zaken kunnen ook de vermenging van onder- en bovenwereld en internationale aspecten aan de orde zijn.

De ondermijningskamer van de rechtbank Zeeland-West-Brabant maakt onderdeel uit van de Zuidelijke Ondermijningskamer (ZOMK), waarin ook de rechtbank Oost-Brabant en Limburg participeren. De ZOMK biedt je de mogelijkheid om kennis en ervaring met collega’s van die rechtbanken uit te wisselen.

Ervaring met de behandeling van complexe strafzaken is een pré.

Standplaats

De standplaats is Breda.

Belangstelling

Is je interesse gewekt? Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met de heer M. (Marcel) v.d. Wetering, plv. teamvoorzitter via m.van.de.wetering@rechtspraak.nl of via telefoonnummer 06 24 18 51 28.
Indien je belangstelling hebt voor deze vacature, dan kun je schriftelijke reactie met curriculum vitae richten aan de president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant,
de heer J.B. (Jasper) van den Beld via j.van.den.beld@rechtspraak.nl of eerst voor een oriënterend gesprek telefonisch contact met hem opnemen via 088 361 59 58