Raadsheren Strafrecht (36 uur p/w)

Ben je een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het strafrecht en hou je van diepgang in jouw werk? Lijkt het je leuk om samen met collega-raadsheren recht te spreken en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is dit jouw kans! Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch is voor zijn teams strafrecht op zoek naar een Raadsheer (36 uur p/w)

Het gerechtshof ’s-Hertogenbosch wil met modern vakmanschap bijdragen aan tijdige, deskundige en voorspelbare rechtspraak in hoger beroep. Medewerkers máken het gerechtshof. Hun kwaliteiten en competenties zijn belangrijk voor het bereiken van onze doelen. Daarom geeft het gerechtshof ruim baan aan de professional. We stimuleren kwaliteit en investeren in opleiding en (persoonlijk) leiderschap. We voeren onze werkzaamheden uit in nauwe onderlinge samenwerking en op hoog niveau. We zijn ons bewust van onze onafhankelijke rol in de rechtsstaat en hebben oog voor wat er leeft in de samenleving.

Het gerechtshof verwelkomt graag collega’s van alle achtergronden en oriëntaties. Het gerechtshof bevordert een cultuur waar iedere medewerker zich elke dag gerespecteerd en gewaardeerd voelt.

Voor het team strafrecht zoekt het gerechtshof ’s-Hertogenbosch een raadsheer met brede juridische kennis en ruime ervaring met het rechtspreken op het gebied van strafrecht. Het rechtsgebied  bestaat uit twee teams met ongeveer 150 medewerkers.  We zijn resultaatgericht en gedreven en weten hierin een juiste balans te bewaken. De sfeer is informeel en collegiaal.

Wat houdt de functie in?

Als raadsheer behandel en beslis je – als lid van een meervoudige kamer – zaken in hoger beroep. Je spreekt recht in individuele zaken met voortdurende aandacht voor rechtseenheid, rechtsontwikkeling en rechtsbescherming tegen de achtergrond van de onderliggende problemen in de samenleving. Je werkt nauw samen met andere raadsheren en met juridisch en administratief medewerkers.

Wat bieden we je?

  • Betekenisvol werk, waarbij je een bijdrage levert aan een rechtvaardige samenleving.
  • Een inspirerende werkomgeving, waarin we het elke dag beter willen doen en van elkaar willen leren, maar waar plezier in ons werk minstens zo belangrijk is.
  • Een functie met een fulltime aanstelling (36 uur per week).
  • Een salaris dat minimaal € 8.599,36 en maximaal € 9.471,57 bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van het jaarsalaris waarmee je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf kunt samenstellen.
  • Jaarlijkse verlofuren: 144 + 64 IKB uren (bij een 36-urige werkweek).
  • Vergoeding woon-werkverkeer op basis van tweede klasse OV.
  • Een digitale werkplek waarmee je ook deels kunt thuiswerken.
  • Verschillende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, zowel inhoudelijk als persoonlijk.

Wie ben jij?

Je bent een ervaren rechter of raadsheer die zich verder wil ontwikkelen in een prettige, professionele werkomgeving. Je hebt brede juridische kennis en ruime ervaring met rechtspreken op het gebied van strafrecht. Vanzelfsprekend geldt dat je luistervaardigheid, mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming van een hoog niveau zijn.

Je staat open voor rouleermogelijkheden binnen en buiten het hof.

Naast jouw talenten, ervaring en motivatie maakt ook jouw identiteit onze organisatie rijker, innovatiever en leuker. Talent als basis, diversiteit als kracht.

Reageren?

Stuur dan je sollicitatie met curriculum vitae en 3 schriftelijke referenties aan de president van het gerechtshof ’s-Hertogenbosch, de heer mr. G. Tangenberg. Het e-mailadres is PenO.sollicitatie.hof-she@rechtspraak.nl

Na ontvangst van je sollicitatie kan informatie worden opgevraagd bij de president van je huidige gerecht.

Meer weten over de vacature en de procedure?

Meer informatie over de functie van raadsheer is terug te vinden in het functieprofiel van raadsheer. Daarnaast kun je contact opnemen met Juliette Nederlof, teamvoorzitter team strafrecht, telefoon 06 22 40 62 83. We nodigen je graag uit voor een informele kennismaking. 

Op dit moment zijn de data van de gesprekken met de Selectieadviescommissie (SAC) en met het bestuur nog niet bekend. Wanneer je bent geselecteerd, word je over deze data persoonlijk geïnformeerd.