Raadsheren strafrecht

Ben je een ervaren en bevlogen rechter of raadsheer met ruime kennis van het strafrecht en hou je van diepgang in jouw werk? Lijkt het je leuk om samen met collega-raadsheren recht te spreken en ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Dan is dit jouw kans! Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden is voor zijn afdeling strafrecht op zoek naar     

raadsheren strafrecht

meerdere vacatures

voor zowel de locatie Arnhem als de locatie Leeuwarden

Het gerechtshof

Jaarlijks behandelt en beslist het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in ruim 25.000 hoger beroepszaken van vier rechtbanken uit zeven provincies en de regio Gooi- en Vechtstreek. Collegiale besluitvorming door drie raadsheren met oog voor de menselijke maat en de ontwikkelingen in de samenleving. Bij ons hof werken ongeveer 525 collega’s, onder wie 160 raadsheren. We zijn één hof met kantoorlocaties in Arnhem en Leeuwarden en zittingslocaties in Arnhem, Leeuwarden en Zwolle.

Samen werken wij op hoog niveau aan het bereiken van onze doelstelling: goede, tijdige en begrijpelijke rechtspraak in hoger beroep.

De afdeling strafrecht

De afdeling strafrecht bestaat uit zes teams waarin raadsheren, gerechtsjuristen en administratieve medewerkers nauw samenwerken. De juridische teams zijn verdeeld over beide kantoorlocaties en worden op elke locatie ondersteund door een team administratie. Onze afdeling strafrecht heeft drie bijzondere wettelijke kamers: de penitentiaire kamer, de militaire kamer en de Mulderkamer.

De afdeling strafrecht is een hecht team van raadsheren, gerechtsjuristen en administratief medewerkers. Binnen de teams werken we hard en voelen ons verantwoordelijk voor ons werk en verbonden met elkaar. Met elkaar creëren we een plezierige werkomgeving en vinden we een goede balans tussen werk en privé belangrijk. De sfeer is informeel en collegiaal. We willen graag een afdeling zijn met een diversiteit aan perspectieven, achtergronden, oriëntaties en kennis.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar rechters die enthousiast zijn om als raadsheer ingezet te gaan worden in de appelstrafrechtspraak. Je hebt ruime ervaring als rechter of raadsheer in het strafrecht. Je mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid en oordeelsvorming zijn van hoog niveau. Verder vind je het leuk om jouw specifieke kennis of deskundigheid over te dragen aan collega’s, kun je samenwerken met deskundigen uit een ander vakgebied. Wij verwachten van alle medewerkers dat zij feedback geven en ontvangen op effectieve wijze en dat je een verbindende factor bent tussen onze medewerkers over alle geledingen heen. 

Meer informatie kun je vinden in het landelijk profiel van raadsheer. Deze is te vinden op www.rechtspraak.nl  

Rechtspositie

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld volgens de WRRA en het BRRA. Het salaris bedraagt minimaal € 8.599,36 en maximaal € 10.143,85 bij een 36-urige werkweek (salariscategorie 8), exclusief 16,3% IKB-budget. Binnen ons hof vinden we werken met digitale werkdossiers belangrijk. Om je hierbij optimaal te faciliteren krijg je de beschikking over uitstekende ICT hulpmiddelen. Voor de vacatures voor de locatie Arnhem geldt dat je standplaats Arnhem wordt; voor de vacatures voor de locatie Leeuwarden geldt dat je standplaats Leeuwarden wordt. Voor beide locaties geldt dat je gevraagd kunt worden incidenteel zittingen te doen op de andere locatie of op de zittingslocatie Zwolle. 

Informatie
Voor functie-inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Bart Hofstra, plaatsvervangend afdelingsvoorzitter (06-46908432). Het is natuurlijk ook mogelijk om een oriënterend gesprek te plannen en/of een (digitaal) kopje koffie te drinken met Bart of met  Eddie Bongers (rechterlijk bestuurslid).

Wil je meer weten over de procedure, dan kun je contact opnemen met onze HRM adviseur, Janneke Berendsen, 06-27625698.  

Interesse?
Ben je toe aan een volgende stap in jouw loopbaan? Reageer dan en stuur jouw sollicitatiebrief met cv naar solliciteren.gh.arnhem-leeuwarden@rechtspraak.nl t.a.v. dhr. mr. E. (Eddie) Bongers

, voorzitter van het gerechtsbestuur.