Rechtbank Overijssel zoekt voor het team Bestuursrecht een: Teamvoorzitter team Bestuursrecht

Als teamvoorzitter heb je samen met je team de focus op een rechtvaardige, toegankelijke, tijdige en transparante rechtspraak, waarbij je inspeelt op maatschappelijke ontwikkelingen.
Je bent verantwoordelijk voor de inhoudelijke doelstellingen, je werkt aan een voortdurende professionalisering van de (digitale) processen en je bewaakt de kwaliteit en efficiënte inzet van collega’s en middelen van het team Bestuursrecht. We maken plannen voor de toekomst. We zoeken een teamvoorzitter die met vertrouwen en ambitie daaraan wil bijdragen.

Benieuwd naar je nieuwe collega’s? Bekijk dan de oproep van de collega’s Joost en Mark voor een nieuwe teamvoorzitter https://youtu.be/cadhNWTruYA

Wat houdt de functie in?

Je gaat leidinggeven aan het team Bestuursrecht en daarnaast ben je deels nog werkzaam als rechter in het team. In jouw rol als teamvoorzitter krijg je de ruimte om nieuwe initiatieven en nieuwe ontwikkelingen door te voeren, stel je samen met het managementteam (MT) het jaarplan op en lever je een bijdrage om kwaliteit en productiviteit met elkaar te verbinden. Je bent verantwoordelijk voor de prestaties van het team in termen van kwaliteit en kwantiteit van het rechtsproces. Samen met de groep teamvoorzitters van de Rechtbank Overijssel en het bestuur lever je een bijdrage aan de rechtbank- en Rechtspraakbrede samenwerking gericht op de mogelijkheden om deze te intensiveren en uit te bouwen.

Kortom, een veelzijdige en interessante functie!

Wat vragen we van je?

Je bent iemand die graag het voortouw neemt, die kan overtuigen en aanspreken.
Je ben ook iemand die toegankelijk is voor alle geledingen. Je bent een verbinder met uitstekende juridische kwaliteiten.

Je bent gericht op de ontwikkeling van de talenten in je team als basis voor de optimale inzet van de medewerkers. Je inspireert collega’s, waar nodig weet je te confronteren en knopen door te hakken. Je bevordert de ontwikkeling van de medewerkers en ook om elkaar feedback te geven. Je bent in staat om naast het teambelang het organisatiebelang voor ogen te houden en van daaruit te handelen. Je bevordert de samenwerking met de ketenpartners.

 • Je bent rechter
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met leidinggeven.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met bestuursrecht.
 • Je beschikt over organisatorische kwaliteiten.
 • Je bent stressbestendig en flexibel.
 • Je beschikt over een gezonde dosis relativeringsvermogen.
 • Je stelt je positief kritisch op en je denkt proactief mee hoe dingen efficiënter en beter kunnen.

Herken jij je in dit profiel? Dan maken we graag kennis!

Rechtbank Overijssel

De rechtbank Overijssel bestrijkt het gebied van de provincie Overijssel en is daarmee één van de kleinere rechtbanken. Onze lijnen zijn kort. Elke collega heeft een onmisbare rol in efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit. Bij de rechtbank Overijssel krijg je talloze mogelijkheden.

Wij staan voor rechtvaardige, moderne en toekomstbestendige rechtspraak die anticipeert op maatschappelijke ontwikkelingen. Rechtspraak waarbij sprake is van een goede balans tussen vakmanschap, efficiency en maatschappelijke relevantie. Wij verwachten van iedere medewerker dat hij blijft leren van de buitenwereld en van collega’s. Samenwerken is daarbij essentieel waarbij iedereen ertoe doet en zich vrij voelt om zijn of haar bijdrage te leveren. Van onze leidinggevenden verwachten wij dat zij daar als professional een aanjaag- en voorbeeldrol in vervullen. . In deze functie word je ondersteund door het bestuur, je collega-leidinggevenden en de afdeling bedrijfsvoering.

Team Bestuursrecht

Team Bestuursrecht omvat de rechtsgebieden vreemdelingenrecht, belastingrecht, varia en omgevingsrecht en sociaal zekerheidsrecht. Het team bestaat uit ongeveer 70 betrokken en gedreven rechters, gerechtsjuristen en administratief medewerkers die werken vanuit de kantoorlocatie Zwolle. Zittingen vinden plaats in Almelo en Zwolle. De teamvoorzitter vormt samen met de operationeel manager en het hoofd juridische ondersteuning (HJO) het MT van bestuursrecht.
De operationeel manager en HJO ‘er leggen verantwoording af aan de teamvoorzitter.

Wat wij je bieden

 • Het salaris van een teamvoorzitter is vastgesteld op dat van senior rechter schaal 8.
 • Indien je nog geen senior rechter bent ontvang je eerst een toelage voor de duur van een jaar. Bij een succesvolle invulling van de functie volgt benoeming tot senior rechter in de betreffende schaal;
 • Voor de functie geldt daarnaast een toelage van € 250 bruto per maand;
 • Het betreft een functie voor 32-36 uur
 • De standplaats voor deze functie is Zwolle;
 • Naast het bovenstaande bieden wij flexibele werktijden en secundaire arbeidsvoorwaarden van het Rijk aan zoals het IKB-budget.

Ben je enthousiast geworden?

Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Informatie over de functie en de arbeidsvoorwaarden kun je inwinnen bij mr. Elmy Elderman, waarnemend president, telefoonnummer 06 45 44 27 24. Ook mr. Joost Hesseling en mr. Arnaud de Kwaasteniet, waarnemend teamvoorzitters, zijn beschikbaar voor vragen. Wil je eerst sfeer komen proeven voordat je komt solliciteren dan is dit ook mogelijk en ontvangen we je graag. Vragen aan mr. Joost en mr. Arnaud kun je mailen naar PenO.werving_selectie.rb-ove@rechtspraak.nl. Zij nemen dan contact met je op.

Je sollicitatie ontvangen wij graag op emailadres: PenO.werving_selectie.rb-ove@rechtspraak.nl, onder vermelding van de functienaam. Dat kan tot uiterlijk 26 februari 2024.

De gesprekken vinden plaats op 7 maart 2024 in Zwolle.

Een referentiecheck en/of een selectie assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.