Maria over haar traineeship bij IVO Rechtspraak

Mijn naam is Maria en ik ben sinds 1 september 2021 business analist en trainee. Toen ik solliciteerde twijfelde ik of mijn achtergrond wel voldoende aan zou sluiten bij de functie, ik heb namelijk een bachelor sociaal werk en een master sociologie gedaan. Gelukkig heb ik het vertrouwen gekregen om de uitdaging aan te gaan en inmiddels twijfel ik er niet meer aan. Mijn team bestaat uit verschillende mensen met diverse achtergronden en kwaliteiten, dat maakt het samenwerken juist zo waardevol.

Voor mij minstens zo waardevol is mijn lichting van het Traineeship. In korte tijd hebben we samen veel ondernomen, van trainingen volgen tot samen sporten en borrelen, en dat schept een band. Het is best een overstap van student zijn naar een fulltime baan hebben. Het is dan ontzettend fijn om een groep collega’s te hebben die hetzelfde doormaken om dit mee te kunnen delen.

Wat ik ook echt ideaal vind aan het programma is dat je soft skills programma gezamenlijk en dus generiek is, waar je hard skills programma echt maatwerk is. Ik kon daardoor mijn soft skills verder ontwikkelen in de veilige en informele sfeer van mijn lichting en daarnaast inhoudelijke trainingen volgen wanneer dat voor mij het beste uitkwam.

Waarom je echt zou moeten solliciteren? Omdat je bij IVO de vrijheid krijgt om je te ontwikkelen zoals jij dat wil en met aandacht voor wie jij bent.

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Sytske – juridisch adviseur

Ik wil mensen helpen, daarom ben ik rechten gaan studeren. Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik advocaat zou worden; inmiddels heb ik gemerkt dat je vanuit de Rechtspraak ook heel veel voor mensen kunt betekenen.

Timo Poppema – gerechtsauditeur

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.