IVO Rechtspraak ontvangt 26 meisjes tijdens Girls’ Day

Op 30 maart 2023 ontvangt IVO Rechtspraak 26 meisjes van de Internationale school Utrecht voor een bedrijfsbezoek. Dit bezoek maakt onderdeel uit van de landelijke Girls’ Day: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en IT.

Help de rechter recht spreken

De meisjes krijgen tijdens het bedrijfsbezoek meer informatie over de werkzaamheden van IVO. Ook ontmoeten ze de medewerkers. En ze gaan middels een escape room de verschillende onderdelen van IVO ontdekken (denk aan de front office, UX Design, Development en Security) uiteindelijk gaat de escape room de rechter helpen recht te spreken.

Waarom is Girls’ Day zo belangrijk?

Tijdens Girls’ Day 2023 gaan meisjes door het hele land op bezoek bij technisch en IT-bedrijven. Zo maken ze kennis met deze sectoren, wat de kans vergroot dat ze straks kiezen voor deze sector. Meisjes en vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in techonderwijs en -beroepen, slechts 16% van de werknemers in bèta, techniek en IT zijn vrouw.

Over Girls’ Day

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. VHTO koppelt scholen aan bedrijven of bedrijfsonderdelen in de buurt. De meisjes maken zo laagdrempelig kennis met wat er in bèta, techniek en IT allemaal te bieden heeft, ze ontmoeten vrouwelijke werknemers en krijgen daardoor een bredere kijk op hun eigen mogelijkheden.

Voor meer informatie over IVO Rechtspraak, neem contact op met Leonie Jeninga-Stoutemijer, l.stoutmeijer@rechtspraak.nl of 06 52 83 01 28.

Voor meer informatie over Girls’ Day, neem contact op met Rian van Heur, communicatie@vhto.nl of 06 29 48 94 08.

Lees andere verhalen

Data worden toegankelijk voor rechtbanken, door Milou

‘Als IT-trainee business intelligence bij de Rechtspraak zet ik data om in waardevolle visuele informatie. Zo heb ik meegewerkt aan een dashboard voor juridisch medewerkers en rechters van alle rechtbanken. Ik leer snel en veel, met hulp van mijn collega’s en training en opleiding. De Rechtspraak is een fijne organisatie om voor te werken. Het gaat er om mensen, je wordt gewaardeerd.’