“IVO is een unieke organisatie met unieke kansen”

“Voor mij is het belangrijk om iets te doen met een positieve impact op de wereld. Daarom ben ik tijdens mijn studie overgestapt van filosofie naar kunstmatige intelligentie. Het gaat mij niet om de technologie zelf, maar hoe je daarmee het verschil maakt. Dat heeft een rol gespeeld in mijn sollicitatie als Young Talent bij IVO Rechtspraak. Ik deed mee aan een hackaton van een AI-bedrijf en daar was een startup die wetgeving inzichtelijk maakte met kunstmatige intelligentie. Dat vond ik enorm inspirerend. Nu ben ik als engineer bij het datalab van IVO een stap dichter bij de maatschappelijke toepassing van technologie.”

“Eerst wilde ik de academische wereld in, maar het leek me toch beter om voor de praktijk te kiezen. Het Young Talent Programma van IVO biedt de perfecte gelegenheid om me als professional te ontwikkelen, zowel mijn soft skills als mijn hard skills. Ik leer met allerlei tools te werken, van Kubernetes, OpenShift en Azure tot Databricks, Phyton en verschillende datamodellen. Als data engineer werk ik mee aan het bouwen van een infrastructuur en platform voor systemen waarmee BI-specialisten en data scientists hun werk kunnen doen. Er is bij IVO veel kennisuitwisseling en samenwerking met andere Rijksoverheidsorganisaties. Zo hebben de datalabs van IVO, het Nederlands Forensisch Instituut en het ministerie van Justitie en Veiligheid laatst samengewerkt aan een project.”

“IVO is uniek om in rond te lopen en ervaring op te doen, wij verzorgen alle IT voor de Rechtspraak.. En binnen het Young Talent Programma krijg je de ruimte om te leren volwaardig mee te draaien in een professioneel IT-team. Het wordt je ook makkelijk gemaakt om elkaar te vinden, bijvoorbeeld via presentaties van andere teams, borrels en contactsystemen. Er hangt een gezellige sfeer en de cultuur is open. Zelfs de directie is heel benaderbaar en regelmatig aanwezig bij de wekelijkse borrel. Interessant vind ik verder dat IVO bezig is met een traject om agile te werken en zo sneller samen tot oplossingen te komen. Zou ik het aanraden om Young Talent bij IVO te worden? Zeker weten!”

Franklin – Young Talent Data Engineer

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Sytske – juridisch adviseur

Ik wil mensen helpen, daarom ben ik rechten gaan studeren. Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik advocaat zou worden; inmiddels heb ik gemerkt dat je vanuit de Rechtspraak ook heel veel voor mensen kunt betekenen.

Timo Poppema – gerechtsauditeur

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.