“IVO is een unieke organisatie met unieke kansen”

“Voor mij is het belangrijk om iets te doen met een positieve impact op de wereld. Daarom ben ik tijdens mijn studie overgestapt van filosofie naar kunstmatige intelligentie. Het gaat mij niet om de technologie zelf, maar hoe je daarmee het verschil maakt. Dat heeft een rol gespeeld in mijn sollicitatie als Young Talent bij IVO Rechtspraak. Ik deed mee aan een hackaton van een AI-bedrijf en daar was een startup die wetgeving inzichtelijk maakte met kunstmatige intelligentie. Dat vond ik enorm inspirerend. Nu ben ik als engineer bij het datalab van IVO een stap dichter bij de maatschappelijke toepassing van technologie.”

“Eerst wilde ik de academische wereld in, maar het leek me toch beter om voor de praktijk te kiezen. Het Young Talent Programma van IVO biedt de perfecte gelegenheid om me als professional te ontwikkelen, zowel mijn soft skills als mijn hard skills. Ik leer met allerlei tools te werken, van Kubernetes, OpenShift en Azure tot Databricks, Phyton en verschillende datamodellen. Als data engineer werk ik mee aan het bouwen van een infrastructuur en platform voor systemen waarmee BI-specialisten en data scientists hun werk kunnen doen. Er is bij IVO veel kennisuitwisseling en samenwerking met andere Rijksoverheidsorganisaties. Zo hebben de datalabs van IVO, het Nederlands Forensisch Instituut en het ministerie van Justitie en Veiligheid laatst samengewerkt aan een project.”

“IVO is uniek om in rond te lopen en ervaring op te doen, wij verzorgen alle IT voor de Rechtspraak.. En binnen het Young Talent Programma krijg je de ruimte om te leren volwaardig mee te draaien in een professioneel IT-team. Het wordt je ook makkelijk gemaakt om elkaar te vinden, bijvoorbeeld via presentaties van andere teams, borrels en contactsystemen. Er hangt een gezellige sfeer en de cultuur is open. Zelfs de directie is heel benaderbaar en regelmatig aanwezig bij de wekelijkse borrel. Interessant vind ik verder dat IVO bezig is met een traject om agile te werken en zo sneller samen tot oplossingen te komen. Zou ik het aanraden om Young Talent bij IVO te worden? Zeker weten!”

Franklin – Young Talent Data Engineer

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Data worden toegankelijk voor rechtbanken, door Milou

‘Als IT-trainee business intelligence bij de Rechtspraak zet ik data om in waardevolle visuele informatie. Zo heb ik meegewerkt aan een dashboard voor juridisch medewerkers en rechters van alle rechtbanken. Ik leer snel en veel, met hulp van mijn collega’s en training en opleiding. De Rechtspraak is een fijne organisatie om voor te werken. Het gaat er om mensen, je wordt gewaardeerd.’