“Ik leer elke dag wel iets nieuws”

“Toen ik klaar was met studeren, wilde ik graag in de cybersecurity werken. Daar sloot mijn opleiding software engineering niet helemaal op aan, maar ik had wel een minor in security gedaan. Bij IVO Rechtspraak kon ik vanuit het Young Talent Programma als functionaris security beginnen. Dat vond ik een prettig idee. Bij een traineeship krijg je meer tijd om in een functie te groeien. Ik zit nu ruim een jaar bij IVO en krijg elke keer meer verantwoordelijkheid. Mijn collega’s zijn heel begripvol. Ik ben een volwaardig lid van het team, maar ik mag fouten maken. ‘Probeer het gewoon’, zeggen ze. Als iets niet lukt, zijn ze er voor me. Maar je kunt toch altijd meer dan je denkt.”  

“Ik heb een adviserende functie en help applicaties veiliger te maken. Ik ben vooral bezig met het analyseren van potentiële risico’s voor applicaties en met het beantwoorden van securityvragen. Wat ik precies doe, hangt af van de vragen die ik uit de organisatie krijg. Daardoor is elke dag anders en leer ik altijd wel iets nieuws. In het begin heb ik me veel ingelezen. Ik heb al een eerste certificaat in security behaald en doe nu een opleiding voor een vervolg. Er is veel ruimte bij IVO om te leren. Samen met de andere Young Talents doe ik ook allerlei trainingen, bijvoorbeeld in leiderschap en presenteren. Binnenkort zijn er weer nieuwe trainingen, onder meer in organisatiesensitiviteit.”

“IVO is een grote organisatie. Het is fijn om in het Young Talent Programma te starten, als je pas van je opleiding komt. Iedereen in de groep begint net, je hebt veel steun aan elkaar. Er wordt veel moeite gedaan om dingen te organiseren bij IVO. Elk half jaar is er een foodtruckfestival met thema’s zoals kerst of kermis en laatst was er een Girls’ Day. Er lopen ook veel jonge mensen rond. De sfeer is relaxed, er heerst geen ‘advocatenkantoor-vibe’. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij consultancybedrijven. Dat paste niet bij mij. Er is soms weinig aandacht voor mensen, de focus ligt meer op winst. Daarom wilde ik proberen bij een overheidsorganisatie zoals IVO te werken. Daar doe je iets voor de maatschappij.”  

Laura, 24 – Young Talent Functionaris Security

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Een soepel lopend strafrechtsysteem, door Emerence

‘Mijn team ontwikkelt het toekomstige strafrechtsysteem. Dat helpt het strafrechtproces straks sneller te verlopen en maakt het digitaal toegankelijker. Als trainee test automation engineer ben ik al meteen onderdeel van een vast team. Het is veel leren en samen ontdekken. Spannend, uitdagend én betekenisvol.’