De Queeste der Lage Landen staat online! Duik in de (8bit-wereld) van de Rechtspraak

Dol op retro games? En heb jij het in je om Nederland dagelijks veilig te houden en efficiënt te laten draaien? Dompel je dan onder in het tweede deel van de pixelated point-and-click game die Tweakers samen met de Rijksoverheid ontwikkelde. In deze update van de Queeste der Lage Landen is IVO Rechtspraak toegevoegd! Bekijk hier de YouTube trailer

Zorgen voor soepel lopende rechtspraak, een stabiele werkomgeving voor tienduizenden collega’s creëren, eindexamens van scholieren nauwkeurig registreren óf adviseren over complexe security-vraagstukken van de Rijksoverheid, het is alleen mogelijk dankzij goed functionerende informatietechnologie (IT). Om te ontdekken of jij het in je hebt om bij te dragen aan bovenstaande zaken, kies je in de game een personage en neem je een kijkje bij een van de vier IT-organisaties van het Rijk en help je het land draaiende te houden.

Orde in de zaal. Het recht zegeviert.

In de Queeste der Lage Landen speelt ook bij IVO Rechtspraak een pittige situatie. Het rechtssysteem ligt namelijk stil en alleen jij kan ervoor zorgen dat de rechters weer aan de slag kunnen. Lukt het jou om bij het devops team een aantal cryptische opdrachten op te lossen en het recht weer te laten zegevieren?

Speel de Queeste der Lage Landen

Ben jij nieuwsgierig geworden om mee te spelen? Speel dan nu de Queeste der Lage Landen en ontdek het zelf.

Meer lezen over de Queeste der Lage Landen? Bekijk dan het hele artikel op Tweakers.

Lees andere verhalen

Sytske – juridisch adviseur

Ik wil mensen helpen, daarom ben ik rechten gaan studeren. Toen ik daarmee begon, dacht ik dat ik advocaat zou worden; inmiddels heb ik gemerkt dat je vanuit de Rechtspraak ook heel veel voor mensen kunt betekenen.

Timo Poppema – gerechtsauditeur

De Centrale Raad van Beroep in Utrecht oordeelt in hoger beroep over zaken over studiefinanciering, sociale zekerheidsrecht of ambtenarenrecht. Timo Poppema is gerechtsauditeur en bereidt hoger beroepszaken voor.