“Bij IVO ben je echt trainee”

“Na mijn studie was het even zoeken. Ik heb een bachelor in Artificial Intelligence en een Master in Human Computer Interaction gedaan. Een Phd was een makkelijke keuze geweest, want ik vind studeren leuk. Maar ik wilde óók werkervaring opdoen. Via LinkedIn werd ik door een recruiter benaderd over het Young Talent Programma van IVO Rechtspraak. Ik had er al iets van gezien, maar IVO leek me een soort juridisch loket en niet bij me passen. Ik wist niets van de Rechtspraak. Toen ik hoorde wat IVO deed, sloeg ik daar meteen op aan. Ik wil met techniek bezig zijn op een manier die bijdraagt aan de maatschappij.”

“Het traineeship van IVO sprak me aan. Ik wil nog leren en dat kan ik doen door allerlei cursussen te volgen. Veel cursussen gaan over soft skills, die zijn waardevol op de werkvloer. Ze gaan bijvoorbeeld over je persoonlijkheid en leiderschap. Dat soort dingen leer je niet op de uni. Het Young Talent Programma zit goed in elkaar, je bent echt twee jaar trainee. Bij andere organisaties moet je vaak na drie maanden gewoon aan de slag, zonder nog trainingen te volgen. Bij IVO zit je in een vaste groep trainees. Aan het werk gaan na je studie is een dingetje, dat maak je samen mee. Het zorgt voor verbinding, je bouwt een hechte band op. Dat is fijn als je elkaar later weer tegenkomt in de organisatie. Ook buiten het werk zien we elkaar. Binnenkort gaan we zeilen met een groepje en de wintersport is al gepland. Dat geeft nog een beetje het studentengevoel.”

“Als functioneel ontwerper op de afdeling Toezicht werk ik onder meer mee aan een portaal voor bewindvoerders. Zij beheren de financiën van mensen die onder toezicht zijn gesteld door de rechtbank. Daarbij heb ik veel contact met gebruikers. Ook dat trok me aan bij IVO. Je ontwerpt wat de gebruiker wil en denkt na over wat er in een systeem moet komen. Erg leuk! Na vijf weken met verschillende collega’s te hebben meegelopen, ben ik zelfstandig binnen m’n team aan het werk gegaan. Best pittig, maar ik begin m’n draai te vinden. Ik heb hele behulpzame collega’s en een vaste buddy op de afdeling. Ook mijn manager in het Young Talent Programma is er als ik hem nodig heb.”

Isa, 24 – Young Talent Functioneel Ontwerper

Over het Traineeship
Ambitieuze starter of beginnend professional? Met een hbo- of wo-studie met een flinke portie IT? Dan is het Traineeship van IVO Rechtspraak misschien ook iets voor jou! Ontwikkel je talenten, doe werkervaring op, en verbeter je soft skills in twee jaar tijd. Persoonlijke coaching en leuke samenwerking met andere getalenteerden. Begin jouw carrière op de juiste manier! Ben je nieuwsgierig geworden kijk op onze speciale Traineeship pagina welke vacatures zijn.

Lees andere verhalen

Data worden toegankelijk voor rechtbanken, door Milou

‘Als IT-trainee business intelligence bij de Rechtspraak zet ik data om in waardevolle visuele informatie. Zo heb ik meegewerkt aan een dashboard voor juridisch medewerkers en rechters van alle rechtbanken. Ik leer snel en veel, met hulp van mijn collega’s en training en opleiding. De Rechtspraak is een fijne organisatie om voor te werken. Het gaat er om mensen, je wordt gewaardeerd.’