Werken bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven is één van de vier hoogste bestuursrechters die Nederland kent. De andere drie zijn de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.

College van beroep voor het bedrijfsleven

Werken bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven

Bij het CBb werken ruim 100 medewerkers. Het CBb is op loopafstand van Den Haag Centraal Station gehuisvest. Een prettige werkomgeving vinden we heel belangrijk. We willen graag een inclusieve en diverse organisatie zijn, waarin iedereen zichzelf kan zijn en de eigen kennis en ervaring vanuit een verscheidenheid aan achtergronden, oriëntaties en vakkennis kan inzetten voor de rechtspraak. De sfeer is informeel en collegiaal. Naast het inhoudelijke werk is er veel aandacht voor sociale activiteiten. Zo worden er bij het CBb regelmatig borrels, uitjes en bijvoorbeeld pubquizzen georganiseerd en besteden wij ook extra aandacht aan “lief en leed”.

Waar wij voor staan

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven behandelt zaken over bijvoorbeeld economische en landbouwsubsidies, regulering van markten, vervoer, meststoffen, dierenwelzijn, voedselkwaliteit, gezondheidsrecht, financieel toezicht, consumentenbescherming, mededingingsrecht en accountantstuchtrecht. In veel zaken speelt het recht van de Europese Unie een rol. Met de andere hoogste rechters (de Hoge Raad, de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep) is het College van Beroep voor het bedrijfsleven daarnaast verantwoordelijk voor de rechtseenheid en de rechtsontwikkeling in Nederland.

Werken bij de Rechtspraak?

Bekijk alle vacatures bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Benieuwd naar onze vacatures?