Werken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant

De rechtbank Zeeland-West-Brabant verzorgt rechtspraak op maat: toegankelijk, tijdig en deskundig. De rechter houdt zitting in Breda, Middelburg, Bergen op Zoom en Tilburg: zichtbaar, bereikbaar en dicht bij de burger. Onafhankelijk oordelend, integer en met oog voor maatschappelijke ontwikkelingen en context.

Locatie Breda

Locatie Middelburg

Locatie Tilburg

Locatie Bergen op Zoom

Werken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant

Bij de Rechtbank Zeeland-West-Brabant werk je in een professionele organisatie van ruim 615 collega’s: ruim 100 fte rechters en ongeveer 385 fte aan juridische en administratieve ondersteuners (juridisch medewerkers en administratief medewerkers). In het team Bedrijfsvoering (staf, facilitair en bodes) werken ongeveer 130 fte medewerkers.
Besef van de betekenis van rechtspraak voor rechtstaat en samenleving staat steeds voorop. Je draagt bij aan efficiënte, eigentijdse rechtspraak. Vanuit gevoel voor kwaliteit, verantwoordelijkheid en bereidheid tot samenwerking.

Waar wij voor staan

De rechtbank Zeeland-West-Brabant behandelt ongeveer 108.000 zaken per jaar, van kort geding tot grote strafzaak en van uithuisplaatsing tot vreemdelingenzaak. Deze zaken behandelen wij op vier verschillende locaties. In Breda en Middelburg bieden wij het volledige zaakspakket aan, in Tilburg en Bergen op Zoom behandelen we vrijwel alleen kantonzaken. De rechtbank werkt sinds enkele jaren op basis van de zogenaamde professionele standaarden. Dit zijn standaarden die beschrijven hoe de kwaliteit van het werk van het gewenste hoge niveau kan blijven. De standaarden zijn, op landelijk niveau, door onze rechters opgesteld. Alle teams werken op basis van deze standaarden, die per rechtsgebied verschillen. Daarnaast volgen onze rechters en juridisch medewerkers, onder meer, minimaal 30 uur per jaar inhoudelijke cursussen, nemen zij deel aan intervisie, houden jurisprudentie bij en diverse collega’s geven colleges bij hogescholen en universiteiten.

Werken bij de rechtbank?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Zeeland-West-Brabant

Benieuwd naar onze vacatures?