Werken bij de rechtbank Noord-Nederland

De rechtbank is stevig geworteld in Noord-Nederland. In de mooie provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Hier werken mensen die zich met deskundigheid en bevlogenheid inzetten voor kwalitatief goede rechtspraak en daarmee voor de samenleving.

Locatie Leeuwarden

Locatie Groningen

Locatie Assen

Werken bij de rechtbank Noord-Nederland

Het is deze missie die ons bindt, die ons sterkt in ‘waar we het allemaal voor doen’: We zorgen voor integere, tijdige en effectieve beslechting van geschillen en berechting van strafbare feiten door onafhankelijke rechters. De rechtspraak draagt bij aan de instandhouding van de rechtsstaat en het vertrouwen van de burger in het recht. 

Word jij onze nieuwe collega en ga je een bijdrage leveren aan het belangrijke maatschappelijke werk dat de rechtbank doet? Er gelden bij ons wel 2 bijzonderheden:

  • We vragen een minimaal passieve beheersing van de Friese taal of bereidheid een cursus Fries verstaan en lezen te volgen.
  • We vragen inzetbaarheid op alle drie de locaties van de Rechtbank Noord-Nederland (Leeuwarden, Groningen en Assen).

Waar wij voor staan

Vanuit die missie en vanuit onze kernwaarden onafhankelijkheid, onpartijdigheid, integriteit en professionaliteit verbinden we ons elke dag weer met de samenleving. Werken bij ons betekent werken in een slagvaardige organisatie van resultaatgerichte professionals met een bestuur en management dat inspireert, ruimte laat, stuurt, betrekt bij besluitvorming en waar ruimte is voor talent en initiatieven. ‘Ik werk niet zomaar bij een organisatie, ik werk bij de Rechtspraak. Daar ben ik me goed van bewust. Hier wordt belangrijk werk gedaan; hier wordt een rechtvaardige samenleving bewaakt. Ik ben er trots op dat ik voor de Rechtspraak werk’, aldus een medewerker van Rechtbank Noord-Nederland. Onze rechtbank wil de rechtspraak voor burgers zo toegankelijk mogelijk houden. Daar doen we alles aan. Op het gebied van digitalisering, maar ook door nieuwe mogelijkheden van rechtspraak te bieden. In de afgelopen jaren heeft onze rechtbank meerdere grotere zaken behandeld. Denk hierbij aan de zaak Vaatstra in Leeuwarden, de Jumbozaak in Groningen en de NAM-zaak in Assen.

Vacatures, stages en traineeprogramma

Rechtbank Noord-Nederland kan ieder jaar een beperkt aantal studenten (mbo tot universitair) een stageplaats of afstudeeropdracht aanbieden. Tweemaal per jaar (in april en oktober) inventariseert de rechtbank Noord-Nederland welke stageplaatsen beschikbaar zijn. De stageperiodes vangen aan in januari/februari en september. De stagevacatures worden doorgegeven aan de onderwijsinstellingen waarmee afspraken zijn gemaakt. Zij zullen beschikbare vacatures voor stageplaatsen publiceren.

Werken bij de rechtbank?

Bekijk alle vacatures bij de rechtbank Noord-Nederland

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar de rechtbank Noord-Nederland

Benieuwd naar onze vacatures?