Werken bij de rechtbank Amsterdam

SSR (Studiecentrum Rechtspleging) is het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. Wij verzorgen de opleidingen tot onder andere rechter en officier van justitie en bieden een breed curriculum aan juridisch-inhoudelijke cursussen en trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap voor alle medewerkers van de rechterlijke organisatie.

Studiecentrum Rechtspleging

Werken bij Studiecentrum Rechtspleging

Medewerkers bij SSR krijgen de ruimte voor hun eigen professionele ontwikkeling. Zo krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheden bij het invullen van je eigen werkzaamheden en is er ruimte voor eigen initiatief en inbreng. Het ontwikkelen en verbeteren van leeractiviteiten staat daarbij centraal. Met elkaar zorgen we voor een professioneel leer- en opleidingsaanbod waarmee medewerkers van de rechterlijke organisatie hun kennis en vaardigheden blijven ontwikkelen. We streven er naar om de organisatie een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij, waarin iedereen de tijd en ruimte krijgt zich te ontwikkelen. 

Waar wij voor staan

Studiecentrum Rechtspleging is een verbindende ontmoetingsplek waar professionals uit de hele keten van de rechterlijke organisatie elkaar ontmoeten en inspireren. Samen met de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie delen wij een passie voor opsporen, vervolgen en rechtspreken en de zorg voor een rechtvaardige samenleving. Daarvoor zijn goede educatie, trainingen en opleidingen essentieel. Dat is onze dagelijkse uitdaging. Daarom zijn wij continu in beweging. Het aanbod wordt constant aangepast, praktisch inspelend op maatschappelijke ontwikkelingen, relevante veranderingen in rechtsgebieden en wetgeving en op de wisselende vraag van onze opdrachtgevers. Als gevolg ontwikkelen onze diverse teams van cursusmanagers in samenspraak met (kern)docenten en lectoren steeds nieuwe leeractiviteiten en leervormen. Actuele en relevante thema’s in rechtbanken, hoven en parketten zijn eveneens belangrijke inspiratiebronnen.

Werken bij Studiecentrum Rechtspleging?

Bekijk alle vacatures

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Benieuwd naar onze vacatures?