Studiecentrum Rechtspleging (SSR) gevestigd in Utrecht is al sinds 1960 het eigen opleidingsinstituut van de Rechtspraak en het Openbaar Ministerie. De enige plek in Nederland waar jonge en/of ervaren juristen worden opgeleid tot rechter of (assistent) officier van justitie. Maar ook de plek waar alle medewerkers van de rechterlijke organisatie een groot opleidingsaanbod vinden om zich professioneel en persoonlijk te blijven ontwikkelen en te verdiepen. SSR is een verbindende ontmoetingsplek waar professionals uit de hele keten van de rechterlijke organisatie elkaar ontmoeten en inspireren. SSR, Rechtspraak en het Openbaar Ministerie delen een passie voor opsporen, vervolgen en rechtspreken en de zorg voor een rechtvaardige samenleving. Daarvoor zijn goede educatie, trainingen en opleidingen essentieel. Dat is onze dagelijkse uitdaging.

Daarom is SSR continu in beweging. Het aanbod wordt constant aangepast, praktisch inspelend op maatschappelijke ontwikkelingen, relevante veranderingen in rechtsgebieden en wetgeving en op de wisselende vraag van onze opdrachtgevers. Als gevolg ontwikkelen onze diverse teams van cursusmanagers in samenspraak met (kern)docenten en lectoren steeds nieuwe leeractiviteiten en leervormen. Actuele en relevante thema’s in rechtbanken, hoven en parketten zijn eveneens belangrijke inspiratiebronnen.

In co-creatie met haar doelgroepen vormt SSR een passend en gewaardeerd leeraanbod met een onderscheidende didactische meerwaarde. Het magistratelijke vakmanschap en de brede ontwikkeling van iedere medewerker uit de rechterlijke organisatie bepaalt daarbij altijd de inhoud. Met ruim 160 medewerkers is SSR in staat een indrukwekkend aanbod van ruim 800 titels uit te voeren. Teamassistenten, de Servicedesk Backoffice (planning) en Frontoffice en onze facilitairmedewerkers doen er alles aan om de meer dan 2200 uitvoeringen goed te verzorgen en de jaarlijks 25.000 cursisten goed te verzorgen.

SSR hoopt zo een cultuur te stimuleren waar een lerend houding en de integratie van leren en werken vanzelfsprekend is. 24/7 kunnen leren past daarbij. Dit maakt SSR mogelijk door een effectief en wereldwijd geaccepteerd online leeromgeving (MOODLE), MIJN SSR. Hier vindt de cursist leermaterialen, diverse platforms, een videobibliotheek, etc. Het is een spannend traject voor onze medewerkers om onze docenten en cursisten mee te nemen op een digitaal avontuur van e-learning, blended leren en flipped classrooms. Kijk eens naar dit filmpje voor meer uitleg.

Deze focus op vakmanschap, meesterschap en partnerschap vraagt gemotiveerde en kwalitatief hoogwaardige medewerkers. Die samen zorg dragen voor goed opgeleide magistraten en hun medewerkers en bij willen dragen aan een rechtvaardige samenleving. Dat is de uitdaging waar we bij SSR elke dag samen voor staan. Dat maakt ons trots en dat voel je; het heeft ons het predicaat ‘Beste werkgever in Openbaar bestuur en veiligheid 2018-2019’ opgeleverd. Wil je bijdragen aan onze missie? Kijk voor de mogelijkheden op onze website.