Werken bij gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Met ruim 530 medewerkers en een werkgebied van 7 provincies is het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden het grootste hof van Nederland. Het gerechtshof behandelt zaken die in eerste instantie zijn behandeld en beslist door de rechtbank Gelderland, Midden-Nederland, Noord-Nederland of Overijssel.

Locatie Arnhem

Locatie Leeuwarden

Locatie Zwolle

Werken bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

De medewerkers van het hof hebben hun basiswerkplek in één van de twee kantoorlocaties: Arnhem of Leeuwarden en voeren hun werkzaamheden in nauwe onderlinge samenwerking op kwalitatief hoog niveau uit. Het hof houdt in beide locaties zitting in een monumentaal paleis van justitie, midden in het centrum. Ook worden er regelmatig zittingen in het gerechtsgebouw in Zwolle gehouden.

Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden kent de afdelingen civiel recht en strafrecht en de teams belasting, organisatie & advies en business control & informatievoorziening. Daarnaast behandelt het hof als enige gerechtshof in Nederland zaken in hoger beroep over:
– pachtrecht (geschillen tussen verpachters en pachters)
– penitentiair recht (bijvoorbeeld het hoger beroep tegen de verlenging van een tbs)
– Mulderzaken (verkeersboetes) en
– militair strafrecht.

Waar wij voor staan

‘Betrouwbaar, betrokken en deskundig’ zijn de kernwaarden van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Alle medewerkers zetten zich elke dag in om kwalitatief hoogwaardige en tijdige rechtspraak in iedere zaak te leveren. Het leveren van kwaliteit vraagt om goede medewerkers die deskundig, communicatief vaardig en flexibel zijn. Vandaar dat het hof constant werkt aan de realisatie van een inspirerende omgeving waarin de verdere persoonlijke groei en professionele ontwikkeling van medewerkers centraal staat. De Rechtspraak moderniseert en ook het hof gaat in deze ontwikkelingen mee. Veranderingen zijn de komende jaren eerder regel dan uitzondering. Medewerkers worden gefaciliteerd met moderne communicatiemiddelen en een op maat gesneden werkplekinrichting. Met de juiste opleidingen wordt iedereen voorbereid op de toekomst.

Vacatures, stages en traineeprogramma

Er zijn regelmatig stagevacatures. Ook is er een Traineeprogramma Rechtspraak met interessante carrièremogelijkheden.

Werken bij het gerechtshof?

Bekijk alle vacatures bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar gerechtshof Arnhem-Leeuwarden

Benieuwd naar onze vacatures?