Werken bij gerechtshof Amsterdam

Bij het hof behandelen we rechtszaken in hoger beroep. Dat zijn jaarlijks meer dan 9.000 strafzaken, handelszaken, familiezaken en belastingszaken. Die zijn zowel feitelijk als juridisch vaak complex. Die complexiteit vindt haar oorzaken in de grootstedelijke problematiek, maar ook in Amsterdam als financieel centrum van het land. Ons hof krijgt regionaal, landelijk en soms zelfs internationaal media-aandacht.

Gerechtshof Amsterdam

Werken bij het gerechtshof Amsterdam

Werken bij het Amsterdamse gerechtshof betekent het vervullen van een belangrijke maatschappelijke functie. Je werkt aan een goed functionerende rechtspraak.

Ons gebouw is gevestigd in het Paleis van Justitie, vlakbij Centraal Station. Met een prachtig uitzicht over ’t IJ en de stad. We zijn het enige hof in Nederland met een ‘eigen’ Paleis van Justitie, in tegenstelling tot de andere hoven die een gebouw delen met een rechtbank. Dit brengt ook een eigen dynamiek met zich mee. De sfeer is informeel en collegiaal.

In de drie afdelingen: strafrecht, civiel recht & belastingrecht en bedrijfsvoering werken ongeveer 350 personen. Dat zijn raadsheren (rechters in hoger beroep), gerechtsjuristen, adviseurs, administratieve- en facilitaire krachten, managementassistenten, leidinggevenden, roosteraars en planners, bodes, beveiligers, bestuurders en ICT’ers. Persoonlijke en professionele ontwikkeling vinden we belangrijk en stimuleren we actief bij het hof.

Waar wij voor staan

We hebben vier specialistische kamers, die als enige in het land bevoegd zijn: de Ondernemingskamer, de Notaris- en gerechtsdeurwaarderskamer, de Netherlands Commercial Court en de Douanekamer. Verder behandelen we beklagprocedures ‘niet-vervolgen strafbaar feit’. Het gerechtshof Amsterdam is een robuuste organisatie: we zorgen voor een stevige bezetting met reservecapaciteit, houden kennis en ervaring in huis en op peil en kunnen zo ook anderen helpen als dat nodig is. We zijn een eigentijdse werkgever: aantrekkelijk voor en ingericht op de toekomstige generaties en hun vaardigheden, voor wie wij tenslotte ook recht zullen spreken. We opereren vanuit extern perspectief: we organiseren de werkprocessen met als middelpunt de rechtzoekende.

Vacatures, stages en traineeprogramma

Ontdek hieronder welke vacature bij je past. Maak een job alert aan om op de hoogte te blijven van al onze interessante stages en vacatures. Ook hebben we een traineeprogramma met interessante carrièremogelijkheden binnen het hof.

Werken bij het gerechtshof?

Bekijk alle vacatures bij de gerechtshof Amsterdam

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures?

Meld je aan voor de vacature-alert

Blijf met ons verbonden 

Blijf met ons verbonden op social media

Routebeschrijving

Plan je reis naar gerechtshof Amsterdam

Benieuwd naar onze vacatures?