Het Amsterdamse gerechtshof kent vier specialistische kamers, die als enige in het land bevoegd zijn: de Ondernemingskamer, de notariële tuchtkamer, NCC en de Douanekamer. Het Landelijk Kenniscentrum Fraude voor de Rechtspraak, dat kennis en informatie over fraude verzamelt en deelt, bevindt zich ook in het hof.
Op een goede manier rechtspreken is waar onze medewerkers zich elke dag voor inzetten.
Geregeld houden wij dan ook feedbackgesprekken met ketenpartners om de processen te blijven verbeteren. ‘Werken bij het hof daagt je uit om kwaliteit te leveren.’, zegt een raadsheer bij het hof. Ongeveer 350 personen werken bij het gerechtshof Amsterdam in de afdelingen strafrecht, civielrecht & belastingrecht en bedrijfsvoering. Naast ongeveer 120 raadsheren werken bij het hof juridische-, administratieve- en stafmedewerkers. Het Amsterdamse hof is het enige hof wat een eigen Paleis van Justitie heeft, in tegenstelling tot de andere hoven die een gebouw delen met een rechtbank. Dit brengt ook een eigen dynamiek met zich mee.
Om toekomstige medewerkers kennis te laten maken met de Rechtspraak in hoger beroep kunnen studenten of scholieren stage lopen als griffier of andere werkervaring opdoen.
Mede ingegeven door de modernisering van de Rechtspraak, waarbij digitale toegankelijkheid een belangrijke rol speelt, wordt van de medewerkers verwacht zich flexibel op te stellen en zich te blijven ontwikkelen.
De medewerkers van het AMSterdamse hof zijn samen tot drie kernwoorden met betrekking tot hun visie op het hof gekomen: ‘Aanspreekbaar, Moedig en Samen (AMS).’ Bij het hof kan eenieder meedenken over de visie, over onze werkprocessen en wordt daarbij aangemoedigd om initiatief te nemen voor veranderingen.
Voel jij je aangesproken door de visie van het hof en wil jij je inzetten voor de modernisering van de Rechtspraak, dan zien we jou graag als onze nieuwe collega.